Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drustvo-sveti-grgur

Marketing

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 2011.



Ovogodišnje obilježavanje 20-godišnjice Dana žrtve Vukovara nosi naziv "Hrabri ljudi", a počelo je kratkim programom pred vukovarskom bolnicom, nakon čega su okupljeni krenuli u Koloni sjećanja kroz središnje ulice Vukovara sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

U organizaciji Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske uz ostale postrojbe iz Lijepe naše nazočili su i pripadnici "Požeške građanske straže" Društva "Sveti Grgur" Požega, kao i sve godine do sada. U pohod ovom našem Gradu heroju pripadnici Društva "Sveti Grgur" Požega krenuli su samoinicijativno dok još nije bilo organiziranih aktivnosti na obljetnicu žrtve Vukovara, a godinama su bili i jedni od organizatora aktivnosti članica Saveza PPHV-a u samom Vukovaru.

Nakon polaganja vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i Svete mise uz pripadnike ostalih povijesnih postrojbi, članica Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske, tradicionalno su bili na zajedničkom ručku organiziranom u Sokolskom domu Sokolske garde iz Vinkovaca koja već niz godina organizira druženje povijesnih postrojbi članica SPPHV-a nakon službenog dijela programa u Vukovaru.

Post je objavljen 21.11.2011. u 11:07 sati.