Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umjetna-oplodnja

Marketing

Biopsija testisa

Lijep pozdrav svima !!!!!
Prosao sam nedavno ovaj postupak u KB Merkur i odlucio napisati nesto o njemu jer svi postovi i objave o biopsiji testisa su stari po nekoliko godina,a do danas se puno toga promijenilo .
Nakon neuspjelih punkcija i punkcija trazenja spermija u testisu jedina i zadnja opcija je upravo biopsija inog . Ukoliko se biopsijom nista ne pronadje ostaje vam cekanje i "odmaranje " na neko duze vrijeme pa opet na biopsiju ili opcije o koje ne zelim ni pisati.
Dakle, na inzistiranje doktora Alebiæa sa klinike Vuk Vrhovec i presing na KB Merkur napokon je dosao i taj dan. Srce lupa 500 na sat al NEMA odustajanja jer sto se mora nije tesko. A i da sam se vratio doma neobavljenog posla, dobio bi dobre batine od supruge.
A sada o samom postupku........ Znaci dolazite na operaciju te naravno morate primiti nekakvu anesteziju. U ovom slucaju to je lokalna anestezija u sami testis injekcijom. Za one koji su prosli barem jednu punkciju znaju o kakvom se "osjecaju " radi. Nakon sto vas prikopcaju na infuziju i nakon sto anestezija pocne djelovati, pocinje sami postupak koji da odmah naglasim - NIJE BOLAN. Tu i tamo znate osjecati neku nelagodu ali nista strasno. Obicno se biopsija radi samo na jednom testisu a nakon sto biolog ode pregledati uzorak i ako ne nadje nikakvu tekucinu onda se ide i na otvaranje drugog testisa. Biopsija jednog testisa traje otprilike nekih 15 - 20 min. Detaljan nalaz uzorka necete odmah znati vec tek sutradan ili za koji dan jer laboratorij za pracenje uzorka je u klinici Vuk Vrhovec. Nakon postupka malo se "odmorite" mozete doma. Nikako nemojte sami dolaziti jer nakon postupka tesko se hoda i osjecaj nije nimalo ugodan.

Toliko o ovome... Ako vas bilo sto zanima slobodno se javite i sretno !!!!!!! Ja sam svoje obavio. Sad moram cekati da vidimo kakvi su "plivaci" ali kao sto kaze doktor - NAJGORE JE PROSLO !!!!!!!













Post je objavljen 18.11.2011. u 21:14 sati.