Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

"OBŠIVAČ" IZIGRAO UGOVOR - ŠTETA 3 MILIJUNA KUNA?

Poduzeće „Obšivač“ d.o.o. koje je dobilo natječaj za asfaltiranje nerazvrstanih cesta općine Kula Norinska vrijedan 4 milijuna kuna izgleda neće izvršiti ugovor do kraja. Naime, kako se neslužbeno doznaje već im je jednom produžen rok izvođenja radova do 22. 11. 2011 g. no ni taj produžetak roka nisu ispoštovali pa prijeti ogromna imovinska šteta za Općinu Kula Norinska i to u visini od 3 milijuna kuna!

Realizirano je oko 30% projekta, uglavnom na predjelu Krvavca, a gledajući dosadašnji intenzitet radova, malo je vjerojatno da će projekt izvršiti do kraja, tako da će općina Kula Norinska po drugi put ostati bez vrlo bitnog infrastrukturnog projekta (prvi put natječaj je dobila firma „GP Dubrovnik“ koja je otišla u stečaj te također nije izvršila radove). Nejasno ostaje zašto se tvtka Obšivač d.o.o. javljala na natječaj ukoliko nije sposobna odraditi posao.

U ovoj drugoj fazi trebalo se asfaltirati preko 10 km nerazvrstanih cesta, za što su Ministarstvo mora promet i infrastrukture i Općina Kula Norinska osigurali sredstva.
Nažalost, navodno zbog lošeg stanja tvrtke „Obšivač“ d.o.o., ti novci će otići u nepovrat jer se novac koji ne bude iskorišten do kraja godine treba vratiti u Državni proračun, bez mogućnosti da se taj novac iskoristi iduće godine.

Općina Kula Norinska je neslužbeno već najavila poduzimanje mjera obeštećenja koje sljede iz potpisanog ugovora pa se priprema dokumentacija za tužbu tešku 3 milijuna kuna.
Općinskom vodstvu preostaje jedino da revidira postojeći projekat, te pokuša ponovo tražiti realizaciju projekta ili kod resornog ministarstva ili pak od fondova Europske unije. Jedno je ipak bitno – projekt i sve potrebite dozvole su ishodovane, pa će vjerojatno stara poslovica “treća sreća” biti točna, posebice za mještane Matijevića, Momića i Podrujnice na čijem području se trebao veći dio neizvršenih radova izvesti.

Stanovništvo tog kraja se s pravom ljuti na tvrtku Obšivač d.o.o. Najčešći komentar je da su trebali radove ustupiti drugoj tvrtki ako sami nisu bili u stanju izvesti posao.


Iz projektne dokumentacije: dio puta prema vodospremi u Matijevićima
Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 16.11.2011. u 00:15 sati.