Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oiprimorje

Marketing

DVODNEVNI ODREDSKI IZLET FRBEŽARI 5. - 6. 11. 2011.

U subotu 5. 11. vesela ekipa odreda izviđača Primorje krenula je u 8 sati sa Delte prema Frbežarima, pokraj Tršća na dvodnevni odredski izlet. Nakon sat i pol vremena vožnje autobusom stigli smo do planinarske kuće "Frbežari" (825 mnv) u kojoj smo se smjestili.
Dok smo čekali da nam Boki pripremi ručak kroz igre smo upoznali nove članove. Zatim smo se podijelili po patrolama i odigrali igru "Izazov boga Merkura" (Dukati). U igri su sudjelovali jato poletaraca Templari, patrola izviđača H20, dok su treću ekipu sačinjavali članovi patrola Geosi i Kaktusi sa istraživačima patrole Budla. Igra je bila poučna i zabavna, a najviše su iz nje naučili poletarci koji su i pobjedili.
U 13:30 čekala nas je pašta bolonjez nakon čega smo imali "strogi" odmor. Uslijedilo je vježbanje dizanja šatora, koje je vodio Čep, skidanja azimuta koje je vodila Petra (Snješka) i vezivanje čvorova za što je bila zadužena Arnela.
Dok smo vježbali discipline Nataša, Sven i Sale pripremali su stazu za KZP. Oko 17 sati užinovali smo mandarinke i nastavili sa vježbanjem disciplina. Zatim smo odigrali igre skrivača i ledene babe te oko 19 sati otišli na večeru (svima nam omiljeni žolfa).
Dok smo probavljali večeru i grijali se u sobama smišljali smo mađioničarske trikove i spot na zadanu pjesmu. U 20:45 ekipe Pjetlića, Pilića i Kokoški, svaka sačinjena od po 3 poletarca, 4 izviđača i jednog istraživača, krenuli su na stazu dok su brđani uz čaj s iščekivanjem čekali njihov povratak.
Oko 22:30 ekipe su se vratile sa staze te se pripremile za povečerje. Ivi smo čestitali rođendan uz tradicionalno improviziranu tortu (slatka palenta sa žolfom) koju su svi u slast pojeli. Nakon pjesme u 23 sata uslijedilo je povečerje.
Nakon što smo se dobro odmorili valjalo se probuditi i osvježiti kako bi mogli doručkovati i krenuti na nove aktivnosti.
Poslije doručka svaka patrola imala je patrolni sastanak, a zatim smo svi skupa otišli u šetnju do obližnjeg vrha Rudnik sa kojega se pruža prekrasan pogled na šumu obučenu u boje jeseni. Nekima je šetnja bila naporna, no na kraju su svi bili zadovoljni, a naročito poletarci koji su položili vještinu pješaka.
Kako to uvijek biva, šetnja nam je otvorila apetit što je bilo upravo savršeno jer je ručak taman bio gotov kada smo se vratili.
Nakon što smo se najeli, spremili stvari, fotografirali se, otpjevali odredsku pjesmu i pojeli napolitanke bilo je vrijeme za odlazak.
autobus nas je pokupio i nakon kretkog odmora tokom vožnje stigli smo u Rijeku u 17 sati. Izlet je bio odličan i jedva čekamo novi.

Post je objavljen 10.11.2011. u 21:23 sati.