Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djuro

Marketing

prvi dan na bazenu

Lipi moji,
Dajte samo malo sna, jednu noć u komadu. Da, povika bi to i naglas, ali onda, jedan osmijeh...
Mali djuro je poče zafrkavati. Nemojte mi sad napisati da je to normalno i da će tako biti dok je god pod istim krovom s nama. Toga sam se već nasluša. Nego, neće spavati, nego mu je draže buditi dobre i poštene ljude, ko što smo djurdjica i ja, neutješnim plačom usred noći. I onda milijun pitanja, a on nikako da kaže što mu je. Više neće ni da guguće, sad oće samo kašljucati. To mu je ka fora, a nema veze što djurdjica i ja odmah na net spičimo i tražimo uzroke kašlja u petomjesečne bebe. I kad se vratimo s tri moguće dijagnoze, kojih se ni doktor House ne bi posramio, on se samo šeretski nasmije i ko da bi reka 'a jesam vas.'
A sad ispada da samo kukam, ma nije. Super je mali djuro. Pogotovo je bio super dok nas jepušta da normalno spavamo. Ma šalim se, neću više o tome.
I tako pred neki dan, djurdjica odlučila da treba malog djuru voditi na plivanje. Naravno, kako uvijek biva, moje konačno „da“ je donijelo odluku. A kao da sam izbora, no nema veze, bitno je shvatiti kako uređena zajednica poput naše male obitelji funkcionira.
I tako, došli mi hrabro na mali bazen. Obuka sam svoje narančaste kupaće, koji po definiciji teta koje tamo rade nisu kupaće, ali po etiketi u dućanu u avenue mallu jesu, istušira se prije toga, da budu zadovoljeni svi higijenski uvjeti. Djurdjica obukla kupaću pelenu. Ne sebi, nego malom djuri.
Ali kupaća pelena i to od pampersa. Nekako mi to bio oksimoron. Pa što ne bi pelena trebala upijati vodu? Pa oće onda kad uđe grupa dječice s kupaćim pelenama upiti cili bazen? Toliko je to mene mučilo, da sam jednu večer prije, kod standardnog kupanja malog djure, napunio kadicu s malo više vode i obuka mu te kupaće pelene. I što bi rekli braniaci na discovery channelu „Myth is busted“. Ostala ista količina vde koliku sam i ulio, minus ono malo što je mali djuro prskajući izbacio van. a uz to sam tražio i deklaraciju proizvoda. Sad otkad sam roditelj, moram ozbiljno paziti. I ugalvnom, piše da je svrha ili namjena proizvoda ili nešto tako „da se spriječi da ne iscure male neugodnosti“.
Nakon, što smo sve provjere prošli krenuo je napokon i sami sat, točnije pola sata, plivanja. Od plivanja nije bilo ni p. Ja sam šetao po bazenu noseći malog djuru u rukama. On je uglavnom bio nezainteresiran za sve oko sebe, prvenstveno je odbijao komunikaciju sa mnom, osim što bi tu i tamo reagira na visoki ton tete trenerice. I tako mi prošli bazen ukrug, odoka jedno 43 puta. Glisira s malim djurom livo, desno. Pa onda 1, 2, hop. Naravno, na hop moram ga jače dignuti iz vode. Onda onaj kolut u kojeg ga stavim. A čovik se lipo nalaktio na njega i zamišljeno promišlja o smislu života. Mislim da je on tako moga tri dana biti, zapravo tri sata dok ne ogladni, ali moje ruke su već počele drhtat nakon 20-ak minuta. Zadnje vježbe su već bile iscrpljivanje zadnjih rezervi, ali nisam smio pred ditetom pokazati, iako on to sigurno ne bi ni doživio, ali bi mu mama rekla kad bude dovoljno star, da sam skoro odusta na prvo plivačkom satu.
I tako, sad se svi veselimo novom satu. A u međuvremenu malo vježbam ruke.
Živili


Post je objavljen 09.11.2011. u 09:55 sati.