Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdubravamladi

Marketing

Kako? Tako-tako

Za početak pogledajte eurogol našeg i vašeg Paška Palića (98). Bravo, bravo, bravo!!!

Krupnim koracima grabimo prema kraju polusezone. Mališani su dogurali do pretposljednjeg kola i u srazu sa dečkima s Peščenice na Klaki bratski podijelili bodove. Zagići su pobijedili lošije plasirane zlatno-crvene ekipe i to mlađi 2:1, a stariji 4:0. Stariji limači su pak izgubili od bolje plasiranih HAŠK-ovaca 0:5. Jedino naši mali limači nisu odigrali utakmicu u skladu sa stanjem na tablici. HAŠK 2002. je pretposljednja i ujedno najlošije plasirana ekipa s Peščenice. Jedinu pobjedu ostvarili su protiv Španskog, kojem smo mi prošli vikend lako odnijeli tri boda, pa je bilo doista realno očekivati i nadati se novoj pobjedi i katapultu na 4. poziciju. No, nogomet je ponovo na djelu pokazao zašto je tako uzbudljiva i nepredvidiva društvena igra. Favoriti postoje, ali bodovi se broje tek nakon zadnjeg zvižduka. Utakmica je završila 0:2. U zadnjem kolu putujemo u Siget k Dragovoljcima, koji su nam za petama na zbirnoj tablici. Sretno svima!
Utakmica mlađih pionira Dubrave i Kustošija završila je rezultatom 0:1. Gosti su bili konkretniji, borbeniji, precizniji, brži, koncentriraniji i na kraju učinkovitiji. Osnovne boljke ljubičastih su i dalje iste i nepopravljene, ali ne treba zaboraviti ni da ključni igrači obrane i napada svaki vikend odrađuju duplu šihtu. Izlazni pioniri '97+'98 upisali su i svoju 7 pobjedu ove sezone (3:1) protiv dosta lošije plasiranu ekipe s Kustošije. Do odmora su pionirima preostale još tri utakmice. Sretno!
Nakon dosta vremena evo i malo novosti iz Saveza. Nedugo je zasjedao Stručni odbor ZNS-a na kojem se, između ostalog, raspravljalo, odlučivalo, predlagalo i zaključivalo o financijama za iduću godinu, predstojećim dvoranskim prvenstvima i turnirima, stanju i planovima za objekte i igrališta, kadrovskim križaljkama i problemima škola. Konkretno,usvojeno je izviješće o Javnim potrebama u športu i Programu financiranja klubova za iduću godinu, podržana su dvoranska prvenstva za zagiće i limače na Jelenovcu, za pionire i ml. pionire u Sava centru dok je Kutija šibica za iste generacije još pod upitnikom, a Uskršnji turnir za limače, zagiće, ml. pionire i pionire u Medulinu prebacuje se na 1.5. i mijenja ime u Otvoreni. Stručni odbor dao je podršku klubovima (Kustošija, Hrvatski Leskovac, Vrapče, Jarun, Prečko, igralište Pongračevo…) za rješavanje problematike oko objekata i igrališta u suradnji sa HOO. Bilo je također govora o konkretnim problemima, općem stanju, seniorima i mladeži u Cro.Sesvetama. Upućen je zahtjev Zagrebu da se formiraju i mlađe momčadi limača i zagića. Odlučeno je da se svim voditeljima centara, podcentara i škola te trenerima produže ugovori na 1-2 godine, ali je, zbog problema u radu, predložena promjena voditelja škole u Španskom tj. tzv. rotacija voditelja. Sve prijedloge, odluke i zaključke Stručnog odbora prihvatio je Izvršni odbor ZNS-a, a donio je i niz drugih od kojih izdvajam: odluku o preregistraciji igrača od 1.1.12. (cijena 18,45 kn), podržavanje Akcijskog plana za sprečavanje nereda na nogometnim utakmicama, zalaganje za povećanje sredstava za potrebe klubova, osobito onih koji su potrebni, koji su ušli u viši stupanj natjecanja, za povećanje sredstava za objekte i dvorane te troškove natjecanja, za povećanje broja profesionalnih trenera u klubovima sa velikim brojem momčadi mladeži. (Nogomet br.33)


Post je objavljen 07.11.2011. u 11:54 sati.