Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mindbuilding

Marketing

Slučaj ili sudbina?

Tko bi znao je li to bio slučaj ili sudbina...
da su se zatekli na istom mjestu i u isto vrijeme,
da su se uopće ugledali,
da su im se "kemija i fizika" savršeno poklopile
da su se nekoliko dana kasnije opet zatekli na istom mjestu u isto vrijeme,
da im je prvi razgovor bio kao stoti,
da su saznali da nose isto prezime,
da žive nekoliko stotina metara jedno od drugog,
da dijele mnoge zajedničke interese,
da su oboje sada slobodni i da mogu započeti novu vezu....
Da, stvarno! Kakva čudesna konstelacija zvijezda je dovela ovo dvoje mladih ljudi jedno drugome? Ili je samo riječ o zbiru koincidencija, o događajima koji su se potpuno slučajno, nasumično, onako ruletski, nanizale jedan za drugim? Ili su možda na razvoj ovih događaja (na neki način) sami utjecali - svojom voljom, svojim odlukama?
Što god mislili i u što god vjerovali, ostaje činjenica da nas život nikada ne prestaje iznenađivati svojim čarobnim i nepredvidljvim tkanjem, svojim epizodama koje nam nenadano i najčešće nepredvidivo donose katkada sreću i smijeh, a katkada nesreću i suze. Da, da, ta juha života ima uvijek drugčiji i novi okus.
I kad se osvrnem unatrag na godine koje su prošle i na sve što su iznjedrile, osjetim beskrajnu zahvalnost. Kad, pak, pomislim na sve godine koje me još čekaju, preplavi me djetinje uzbuđenje i beskrajno povjerenje u sve one pustolovine koje me još čekaju. I tada mi zapravo postane potpuno nevažno hoće li ih pisati slučaj ili moja sudina unaprijed zapisana i zapečaćena u tajnovitim zvjezdanim konstelacijama.
Imam povjerenja!




Post je objavljen 01.11.2011. u 18:58 sati.