Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirta9

Marketing

Molitva za duše u čistilištu

Image and video hosting by TinyPic
"Kad bismo znali koju moć imaju siromašne duše, ne bismo ih zaboravljali. Molimo za njih kako bi one molile za nas!" Sv. Ivan Marija Vianney

Treba se moliti za duše u čistilištu sa željom da se one kod Boga zauzmu za obraćenje grešnika.” Sv. Toma Akvinski

"Od svih molitava koje se Bogu najviše sviđaju jesu molitve za pokojnike, jer u sebi uključuju duhovna i tjelesna djela milosrđa." Sv. Toma Akvinski

"Može se, štoviše, treba se u čvrstom uvjerenju zazivati duše u čistilištu i moliti za njihov zagovor kako bismo od Boga primili one milosti koje su čovjeku potrebne za tijelo ili dušu." Sv. Alfonzo Liguori

"Često sam po zagovoru duša u čistilištu ono, postigla što nisam mogla postići utičući se drugim svecima." Sv. Katarina

"Kada svojim molitvama oslobodimo koju dušu iz Čistilišta učinimo Isusu, njenom Zaručniku, tako ugodnu stvar, kao da je On sam oslobođen.” Sv. Brigita

"Žalosno je da se tako malo pomaže dušama u čistilištu. Svako djelo, koje se za njih prikaže, svaki milodar ili patnja njima trenutačno čini dobro. Oni su tada toliko sretni, toliko blaženi, poput onoga tko skapava od žeđi, a netko mu pruži svježi napitak."Sv. Anna Katarina Emmerich

Pripazite na riječ trenutačno! Zašto Bog čiji mlinovi, kako se kaže, polagano melju, dopušta da naša dobra djela trenutačno pomažu dušama u čistilištu? Tko o tome razmišlja, zaključit će ovo: Bog naime, ljudski rečeno, pun čežnje, čeka da duše, koje je stvorio na svoju sliku i priliku, konačno budu savršene kako bi ih mogao priljubiti na svoje očinsko srce. Tu leži razlog i zašto duše u čistilištu imaju tako veliku moć. Ako im pomažemo, brže dolaze do cilja, a budući da je i to, ljudski rečeno, također u Božjem interesu, On je spreman za to platiti cijenu. Spreman nam je pomoći. To je objašnjenje zašto duše u čistilištu imaju tako velik utjecaj kod Boga, za sebe ni najmanjeg utjecaja, ali za nas moć.

Mi smo nerazumni i to ne uviđamo. I kad bi naši propovjednici, umjesto da se uglavnom muče psihologijom i odnosom među ljudima, govorili ljudima istinu o duše u čistilištu i svim drugim velikim istinama vjere, doskora bi crkve opet bile pune.

Image and video hosting by TinyPicA ti, dragi prijatelju, ako ne vjeruješ u ovu istinu, onda napravi jedan test: Ako u jednoj stvari koja ti teško ide, trebaš pomoć, tada dušama u čistilištu obećaj neku žrtvu, koja te nešto stoji (molitva, post, odricanje...) Iskreno se moli Bogu, da bude Njegova volja i vidjet ćeš, da te duše u čistilištu neće ostaviti neispunjenih nada. One su ti dobri i vjerni prijatelji, koje ti je Bog darovao.“

(Iz knjižice: Arnold Guillet: Molitve za pokojne, UPT, Đakovo, 2002.)
----------------------------------------------------------------------------------------
Molitva svete Getrude za duše u čistilištu
Gospodin je pokazao svetoj Getrudi veliki broj duša kako napušta čistilište te odlazi u nebesa kao učinak ove molitve, koju je svetica često moliti tijekom dana.

Vječni Oče, prikazujem Ti Predragocjenu Krv Isusovu
zajedno sa svim Svetim Misama koje se služe na ovaj dan
diljem svijetu, za duše u čistilištu.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Molitva svete Matilde za duše u čistilištu

OČE NAŠ KOJI JESI NA NEBESIMA!
- Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama, koje si Ti sam primio kao svoju djecu, oprosti što Te nisu ljubile, te su Te odbile od sebe i nisu Ti iskazale dužnu čast. Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti svu ljubav i dobrotu Tvoga... preljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista.

SVETI SE IME TVOJE!
- Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama što nisu poštivale Tvoje sveto ime, te su ga često nedostojno izgovarale i često ga nepromišljeno imale na ustima. Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti sve propovjedi kojima je Tvoj preljubljeni Sin, Gospodin naš Isus Krist dao čast Tvome svetom imenu na zemlji.

DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE!
- Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama, što nisu žarkom ljubavlju i zdušnom željom tražile tvoje kraljevstvo, nego su se često bogatile zemaljskim dobrima. Za pokoru i kajanje prikazujemo ti veliku želju Tvoga preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kojom je tražio da svi budu primljeni u Tvoje kraljevstvo.

BUDI VOLJA TVOJA, KAKO NA NEBU TAKO I NA ZEMLJI!
- Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama što se nisu pokorno podvrgavale Tvojoj svetoj volji, nego su često po svojoj volji radile i tako nisu ispunile Tvoju svetu volju! Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti sveto Božansko Srce Isusovo i Njegovu pokornost.

KRUH NAŠ SVAGDANJI DAJ NAM DANAS!
- Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama, što nisu s punom pobožnošću i ljubavlju primale najsvetiji Sakrament oltara, nego su mnoge to činile nedostojno i primale ga rijetko ili nikada! Za te njihove grijehe prikazujemo Ti veliku svetost i pobožnost Tvoga Sina, kao i njegovu najdublju ljubav i neizrecive želje, kojima nam je darovao ovo dragocjeno bogatstvo.

OTPUSTI NAM DUGE NAŠE, KAKO I MI OTPUŠTAMO DUŽNICIMA NAŠIM!
-Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama njihove teške dugove grijeha, što svoje neprijatelje nisu ljubile i što im nisu htjele oprostiti! Za pokoru i kajanje za te mnogostruke grijehe prikazujemo Ti svete riječi Tvoga preljubljenoga Sina , Gospodina našega Isusa Krista, što ih je izgovorio na križu: "Oče, oprosti im, jer ne znaju što čine!"

I NE UVEDI NAS U NAPAST!
- Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama što se nisu borile u velikim napastima, nego su slijedile primamljivost zla te su pale u pokvarenost! Za pokoru i kajanje prikazujemo Ti pokornost, mukotrpna djela i svu gorku muku i smrt Tvoga preljubljenoga Sina , Gospodina našega Isusa Krista.

NEGO IZBAVI NAS OD ZLA!
- Ponizno Te molimo, vječni, dobri, milostivi Oče, oprosti siromašnim dušama i povedi njih i naše duše svome preljubljenom Sinu, Gospodinu našemu Isusu Kristu u kraljevstvo Tvoga gospodstva, a to si Ti sam. Gospodine izbavi duše svih vjernih mrtvih od paklenih kazna i iz dubokog bezdana, izbavi ih od usta lavljih, da ih ne proždre pakao, da ne upadnu u tamu, nego da ih stjegonoša sveti Mihovil povede u svetu svjetlost koju si nekoć obećao Abrahamu i njegovu potomstvu, smiluj se svim stvorovima a osobito dušama u Čistilištu.

Pokoj vječni daruj im Gospodine i svjetlost vječna svjetlila njima

Molitvu je sv. Matilda naučila od samog Spasitelja u jednom viđenju. To je molitva za siromašne duše. Kad bi sv. Matilda izgovorila ovu molitvu, vidjela bi čete siromašnih duša kako ulaze u nebo.
Molite se često za siromašne duše u čistilištu, jer ćete spasiti mnoge duše, omiliti Gospodinu i po njihovu budućem zagovoru pred Gospodinom, obilovati vremenitim i vječnim dobrima.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Molitva za duše u čistilištu
O neiscrpivi Izvore istine, kako si se osušio!
O mudri Učitelju, kako si zanijemio!
O Sjaju vječnog svjetla, kako si utrnuo!
O prava Ljubavi, kako je Tvoje lijepo lice postalo iznakaženo!
O previsoko Božanstvo, kako se meni daješ gledati u velikom siromaštvu!
O Ljubavi moga srca, kako je velika Tvoja dobrota!
O vječna Naslado mojega srca, kako su prekomjerne
i mnogovrsne bile Tvoje boli!
Moj Gospodine Isuse Kriste, Ti imaš jednu i istu narav s Ocem i Duhom Svetim,
smiluj se svim stvorovima, a osobito dušama u čistilištu! Amen!


pet puta Vjerovanje, jedan put Zdravo Kraljice, Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu na nakanu Sv. Oca i Pokoj vječni.

Molitva se nalazi na ploči u jednoj kapeli u Poljskoj. Papa Inocent XI. dao je oprost za petnaest duša iz čistilišta, svaki put kada se ta molitva izmoli. Tu su pobožnost odobrili papa Klement XIII. i Benedikt XIV. s potpunim oprostom. Pijo IX. odobrio je te odredbe svojih predhodnika i dadao 100 dana oprosta. Preporuča se još dodati molitvu za svećeniča zvanja.Prvi dio molitve sadržava osjećaje Prežalosne Gospe kada je primila mrtvo Tijelo svoga Božanskoga Sina u svoj naručaj.
Imprimatur: In Curia Arch. Mediolani die 18 octobris 1901. A. M: Mantegazza Ep. Fam. Vic. Gen., Oyonnax, 8. XI. 1969.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Krunica za duše u čistilištu
Image and video hosting by TinyPic
Umjesto SLAVA OCU, govori se POKOJ VJEČNI. Prije svake desetice mole se sljedeće molitve:

1. Prije prve desetice:
Gospodine Isuse Kriste, kroz tvoj znoj, koji si za nas siromašne grešnike prolio na Maslinskoj gori, smiluj se dušama u čistilištu, oslobodi ih od njihovog straha i gorčine i tješi ih kaležom nebeske utjehe.

2. Prije druge desetice:
Gospodine Isuse Kriste, kroz tvoje bolno bičevanje, što si za nas siromašne grešnike trpio, molimo te, smiluj se dušama u čistilištu, odstrani od njih bič svoje srdžbe i pokloni im vječno olakšanje.

3. Prije treće desetice:
Gospodine Isuse Kriste, kroz tvoje bolno krunjenje što si za nas siromašne grešnike strpljivo podnosio, molimo te, smiluj se dušama u čistilištu, daj im krunu vječne slave.

4. Prije četvrte desetice:
Gospodine Isuse Kriste, kroz tvoje teško nošenje križa što si za nas siromašne grešnike strpljivo podnosio, molimo te, smiluj se dušama u čistilištu, uzmi im teško breme njihovih trpljenja i vodi ih u vječno veselje.

5. Prije pete desetice:
Gospodine Isuse Kriste, kroz tvoje bolno raspeće što si za nas grešnike tako strpljivo podnosio, molimo te, smiluj se dušama u čistilištu, prikloni im svoje sveto lice i dopusti da još danas uniđu u raj.

U nekim predjelima dodaje se još jedna desetica (Koji neka se smiluje vjernim mrtvima) iza riječi: Blagoslovljen plod utrobe tvoje Isus...

Na kraju krunice:
Gospodine Isuse Kriste, kroz tvojih svetih pet rana i tvoju svu prolivenu krv, molimo te, smiluj se dušama u čistilištu, posebno našim roditeljiima, rodbini, dušobrižnicima i dobročiniteljima. Iscijeli njihove bolne rane i daj im svoje izbavljenje. Smiluj se u svojoj beskrajnoj ljubavi i (našim) nakanama... i pokloni po zagovoru dragih duša svako uslišanje i pomoć, što te najviše proslavlja i mojoj duši služi na vječni spas. Amen.
Dragi Spasitelju, budi tako dobar, daj da tvoja predragocjena krv teče u čistilište, gdje trpe siromašne duše. Ah, one trpe teško, budi im milostiv. Čuj našu molitvu. Uzmi siromašne duše. Ah, one trpe teško, budi im milostiv, čuj našu molitvu. Uzmi siromašne duše još danas u nebo. Amen.












Post je objavljen 24.10.2011. u 11:24 sati.