Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvitez

Marketing

Kosovo - Država narkomafije pod palicom SAD-a?

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Prije dvije godine, pojavila se šala na internetu da je proizvođač heroina priznao nezavisnost svom distributeru. Radilo se o Afganistanu, koji je prvi priznao neovisnost Kosova, koje se ilegalno odvojilo od Jugoslavije. Kosovo je od tad postao tranzitna točka za drogu koja se prevozi iz Azije u Europu, piše portal Razotkrivanje.

Srpski vojni analitičar i autoritativni stručnjak za situaciju na Kosovu, Milovan Drecun kaže da, prema Europolu i Interpolu, najveći iznos heroina dostavlja se u Europu iz Afganistana preko Kosova. Po nekim procjenama, oko 65% svijetskog heroina prolazi kroz bivšu srpsku provinciju; dok 90% sve droge koja dolazi u Europu, šalje se preko Kosova.

Prema kanadskom detektivu Stjuartu Keloku, albanska mafija droge funkcionira sa tajnim pristankom SAD-a. Kelok kaže da američke diplomate sprječava da se ozloglašeni trgovci drogom strpaju u zatvor.

Kanadski detektiv je takođe potvrdio da kosovski premijer Hašim Tači vodi najveći albanski klan mafije. Prema KFOR-ovim tajnim izveštajima, klan poseduje tri ilegalna laboratorija za obradu heroina. Ljudi umješani u šverc drogom nalaze se na visokim mjestima u vladi, kaže Milovan Drecun u radio razgovoru sa Glasom Rusije i pojašnjava.

Mediji govore o vezama između američke vojske na Kosovu i lokalnih dilera drogom, ali da li je to zaista tako?

Službeno, Amerikanci se trude da suzbiju proizvodnju heroina u Afganistanu, ali u stvarnosti oni, uglavnom CIA, koriste prinos od trgovine droge, uključujući ilegalno trgovanje drogom iz Afganistana do Kosova, koje se uglavnom dovozi preko Bondstil baze, da napune svoje tajne kase; to je barem ono o čemu su pisale američke novine. Izvještava Milovan Drecun.

Drugi izvještaji spominju američku vezu sa članom terorističke oslobodilačke vojske Kosova i bliskim prijateljem kosovskog premijera Hašim Tačija, za koje se vjeruje da prenose do 150 kila heroina i kokaina odjedanput. Ovi kriminalci su bili u prijateljskim odnosima sa vlasnikom kafića preko puta Bondstil baze i surađivali su sa američkim generalima; dodaje M. Drecun.

Sve ovo znači da, uz pomoć zapadnjačkih šefova, Kosovo je postalo plodno tlo za sve vrste dilera drogom i ostale kriminalce. Ili , kao što je Aleksis Trud iz Internacionalne Akademije za Geopolitiku u Parizu rekao, “Kriminalna zona koju vodi albanska mafija”…

Ratko Martinović

http://www.4dportal.com/hr/dnevne-vijesti/crna-kronika/1226-kosoovo-drava-narkomafije-pod-palicom-sad-a

Post je objavljen 24.10.2011. u 08:56 sati.