Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

The Walking Dead S02E01 - What Lies Ahead



Ocjena epizode: 4,5 / 5 thumbup

Nakon ogromnog požara u vojnoj bazi, Rick i dobro poznata bagra nastavljaju svoj bijeg od zombija. Nailaze na autocestu punu slupanih automobila u kojima se nalazi leševi, te se tamo na neko vrijeme utaboruju zbog popravka kamp prikolice. Nevolje se počinju događati kada nailazi horda zombija i uhvati ih gotovo nespremne...



Eto nam i druge sezone ove hvaljene serije, nakon nešto manje od godinu dana čekanja. Moje recenzije o epizodama iz prve sezone pogledajte pod rubrikom 'Horror serije'. Dakle, radnja se nastavlja odmah nakon prve sezone, koja je mene oduševila manje-više sa svakom epizodom. Sa drugom sezone dolaze i mnoge promjene što se tiče postave iza kamera, te brojna pitanja oko financijskih sredstava. Da se sada ne ponavljam oko problema tokom snimanja druge sezone, ukratko ću reći da sam samo zadovoljan što smo u dogovorenom terminu dobili puštanje novih epizoda, koje nas, nadam se, neće razočarati.
Da se odmah prebacim na mišljenje o prvoj novoj epizodi...ukratko ću reći da mi ju je bilo baš uživancija pogledati. Kao da se ništa zapravo nije ni promijenilo, kao da prva sezona i dalje teče, a to je po meni veliki plus. Radnja je dinamična u većini slučajeva, statični se baziraju na nekom 'ponavljanju gradiva', čisto da se gledatelj podsjeti radnji i likova. Glumci su i dalje na razini zadatka, a zombiji su još bolje napravljeni nego prije. Stvarno se nije štedilo na kvaliteti izgleda i specijalnih efekata. Raduje me također i činjenica da je kraj ove epizode atmosferično pokrio sve male rupice koje su se u rijetko kojim trenucima događale, kraj je odličan i gledatelj jedva čeka pogledati novu epizodu, koja će po svemu sudeći, biti prikazana za 24.10.
What Lies Ahead je jedan dinamičan i odličan uvod u novu sezonu. Ako ovako nastave, gdje će im biti kraj? Jedino u najezdi zombija.

Post je objavljen 12.10.2011. u 01:57 sati.