Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Cannibal Hookers (1987)



Sve u svemu: 1 / 5 burninmad
Više o filmu: Imdb.com
Video

Dvije prijateljice moraju proći kroz inicijalni ispit kola sestara ponašajući se kao prostitutke. Poslije se pretvaraju u mrtvace i počinju jesti sve svoje mušterije...



Opet sam izgubio bitku sa dobrim ukusom. Kada vidite film ovakvog bajnog imena, i imate sat vremena slobodno, morate jednostavno biti bolesni, pa utrošiti vrijeme na ovakvo što, umjesto na odmor, slušanje glazbe, učenje, seks ili što god. No, da moje usko čitateljstvo ne bi bilo zaluđeno samo sa novijim i koliko-toliko kvalitetnim horrorima, mora se malo malo ubaciti i neki šrot da malo razbiju monotoniju dobre zabave. Ne sjećam se kako sam točno došao do ovog 'filma', ali znam da sam ga, odmah preko naslova počeo gledati. I naravno, bez ikakvih krivih predviđanja, požalio. Cannibal Hookers je film F produkcije kojemu nedostaje sve što normalan film treba imati, ili barem film C produkcije. Kvaliteta je najveći problem ovog horrorčića, uz jedno stotinu mana što se još mogu uočiti. Vizualnost filma je katastrofa, gledatelj izgubi volju nakon 10 minuta, ako ne i ranije. Scene su presnimljene jedna na drugu s jako lošim rezultatima, amaterski je, trashy napravljno. Ako sve usko sagledamo, ovo je poslije Alien Dead vjerojatno najgori horror kojeg sam ikad pogledao.



Ne želim vam uopće puno pričati o radnji, jer je na žalost, ima, ali je toliko očajna da je bolje da se od filma napravio neki mali šit sastavljen od više događaja koji međusobno nisu povezani. Za glumu i velebne glumce već možete pretpostaviti na kojem su nivou. Butre koje trebaju biti u Sororityima obično su ili lijepe ili zgodne, loša gluma je uvijek prisutna, ali one ionako uvijek budu ubijene. Ali ne, ovdje nemamo pretjerano lijepe 'glumice', a bome ni ubojstva koja bi barem na neki način mogla popraviti stvar. Scena sa krvavim otkinutim prstom koju vidite jedna je od jačih scena u ovom šrotu, ali svakako ćete naići na još takvih scena...kada bih je nekako mogao opisati, rado bih vam to napisao, ali to se riječima ne može opisati. Redatelj Donald Farmer je, koliko sam primjetio, režirao i prije i poslije ovakve nebuloze, njegovi filmovi su otprilike svi sa ovakvim naslovima, a jedini možda koji je na nešto ličio bio je Red Lips, koji je nakon malog uspjeha dobio još 3 nasljednika. Užas.



Eto, preživio sam još jedan krah u filmskoj industriji. Kad se samo sjetim koliko toga još ima za pogledati, poželim da postanu nedostupni za gledanje. Na ovaj način samo zatupljuju one koji to gledaju, ako već i prije toga nisu bili zatupljeni.

Post je objavljen 21.10.2011. u 14:45 sati.