Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ateizam

Marketing

Glasovati ili ne, pitanje je sad!

Sve rjeđe i rjeđe pišem blog, no za to postoji nekoliko razloga, a najbitniji je taj da sam prije nekoloko mjeseci postao roditelj. U tom su periodu najranijeg roditeljstva dojmovi najjači, te je teško uskladiti ostale životne preferencije sa tim dominantnim osjećajem. Ipak, u toj sam euforiji pronašao vremena progovororiti o našem vrlom društvu u ovo predizborno vrijeme, jer kada može Crkva, a što ne bi i mi sotone i heretici.
U posljednje se vrijeme izdešavalo svašta. Procesi kreiranja društvenih pozicija u nas i u svijetu toliko su bujrni i nepredvidivi da se čovjek plaši što će biti za desetak godina. Plaši ili raduje, no to je sasvim druga priča od one prozirne balkanske na koju danas želim baciti oko (i tastaturu).
Kao što nam je svima jasno, biti dobar političar znači prije svega biti loš čovjek. S druge strane biti apolitičan ne znači nužno biti dobar. U tom smislu teško se odrediti izaći na izbore ili ne. Moram priznati da se u izlogu ne nude neki proizvodi, jer ako je alternativa Radimir Čačić teško je naći razloge za podržavanje takve opcije.
Ipak, unatoč svemu tome dvoumim se o izlasku na izbore, jer sam svjestan da na onoj drugoj strani postoji mnoštvo "čitača etiketa" koji će sasvim sigurno izaći na izbore, jer im to "nalaže vjera" koju nije briga tko je koliko ukrao, već da li je dao svoju "desetinu" Crkvi. Tu su dežurni huškači koji lijepe crvene etikete na stranu opozicije i njihovi mutavi sljedbenici koji će ih slušati i pratiti. S druge strane, tu smo mi oponenti koji razmišljaju svojom glavom i koji na lopova gledaju kao na lopova,ma za koga je krao (osim ako nije Robin Hood). Mi nemamo svou opciju, jer smo odviše pronicljivi da bismo popušili nečije floskule, pa u tom smjeru razmišljamo da ne izađemo na izbore jer nemamo za koga glasati.
Ovim putem bih nakon dugog premišljanja zamolio (isto)mišljenike da ipak izađu na izbore i glasuju za "manje zlo", jer budite siguirni da će svi "vjernici", Hercegovci, lažni invalidi rata, tajkuni i ostali pripadnici "nove kreme" izaći i glasovati za svoje favorite.
Pobijedili i na ovim izborima HDZ, tada smo zaista debili koji ne zaslužuju bolje-
Naskon svih ovih afera i pljačke, ostaje nam samo da se svi ljepo naguzimo ako na vlast ponovno dođe HDZ.

Post je objavljen 03.10.2011. u 20:34 sati.