Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mi-gradimo

Marketing

Unutarnja stolarija

Stigla je i postavljena unutarnja stolarija, ukupno 15 vrata 9 viših, a 6 manjih.

dvoriste


spavaca soba


U prizemlju su vrata (krila) visine 230 cm, a na katu su standardne visine 205 cm. Tako je arhitektica zamislila jer se i prizemlje više (280 cm). Na katu smo iznad vrata u kupatilima stavili i svjetlarnike tako da se vidi kada je upaljeno svjetlo u kupatilu. Vrata su napravljena od jelovine (puno drvo). CIjena je za manja 1300 Kn te za veća 1500 Kn.

Parket je stigao, Parketari su pretprošlu subotu namazali glazuru s tzv Primerom koje je u biti sredstvo za učvršćivanje glazure kako bi se parket lakše lijepio za podlogu. Rekli su doći u ponedjeljak, pa u srijedu, pa onda ovaj tjedan, ali eto već dva tjedna je prošlo i još ih nema. Ukoliko se ne pojave za dan/dva tražit ću nekog drugog parketara. U prizemlju smo kupili bolji parket (klasa N2 i A) dvije vrste su zato što će majstori ih miješati jer ne bi željeli imati parket na kojem nema nikakvog goda. Za kat smo uzeli R klasu, dobavljač je Veta. Sve skupa je 140 m2. Što se tiče cijena do sada sam kupio Primer koji košta 900 Kn/kanta od 10 l, te ljepilo Lehnerovo dvokomponentno po cijeni od 30 Kn/kg. Predviđeno je kako će trebati oko 1.5 Kg ljepila na m2 parketa. Cijena parketa je skupljeg 125 Kn/m2, a jeftinijeg 80 kn/m2.

Kupatila su skoro gotova, točnije bila bi gotova da majstori koji su postavljali prozor na kupatilo nisu oštetili pločice i sada moram kupiti još jednu kutiju pločica i majstor će ih pokušati zamjeniti.

Dvorište smo uredili, trebalo je dosta rada da se sve izravna i postavi kako treba. Posadili smo travu i čekamo da nikne prije snijega. Izvezli smo dva kamina šute i kamenja jer je na tom mjestu bila stara kuća sa gospodarskim objektima te sam platio čovjeka da to prekopa sa posebnim alatom. Uglavnom umjesto predviđena 4 sata posla morao je raditi tri dana sretan. Nakon toga sam dovezao dva kamina zemlje te je susjed dovezao valjak i sve dobro izravnao i nabio te zasadio travu (engleski ljulj). Sve skupa me je koštalo preko 3000 Kn uređenje travnjaka, ali se nadam kako će se isplatiti.


dvoriste



Post je objavljen 01.10.2011. u 07:02 sati.