Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/diogenovabacva

Marketing

Rekvijem





O mrtvima sve najbolje – to se kaže za svakoga. Vida je od onih rijetkih za koje baš svi to stvarno i misle.

***

Prenosim:


Odmah na početku isprika što koristimo blog za obavijesti, ovaj tekst je privremen i uklonit ćemo ga vrlo skoro, čim napravimo neke određene izmjene na ovoj internet domeni… i da više ne budemo toliko tajnoviti, pod Mi se kriju 3 osobe: Vidina sestra Inga, njezin Petar i Dinko, aka Onaj njen. Naš je zadatak da ono za što se naša Vida grčevito borila i čemu je stremila do kraja ostvarimo. Naravno, zadatak koji je pred nama nije mali, velik je, možda i ogroman, ovisno o tome koliki bude odjek. Iz toga je jasno da ne možemo sve sami, te da bi voljeli da nam pomognete, naravno, koliko možete i želite. Barem na način na koji ste dosad pomagali… a pomogli ste, značajno i na tome vam velika hvala.

Priču započinjemo objavom o osnutku udruge ”Humor a ne tumor”. Cijeli je proces dovršen i funkcionalni smo u svim zakonskim obrascima. Statut Udruge bit će objavljen na njenim budućim stranicama, a sada ćemo navesti ciljeve Udruge, pod kojima je i registrirana.

II. CILJ I DJELATNOST UDRUGE

Članak 8.
Cilj Udruge je informiranje i edukacija o kvalitetnom načinu življenja, pozitivnom stavu u bolesti i smanjenju rizika od bolesti.

Članak 9.
Udruga se osniva u znak sjećanja na Vidu Borš.

U svrhu ostvarenja cilja propisanog čl.8 ovog Statuta Udruga će obavljati sljedeće djelatnosti:
1. organizirati predavanja, istraživanja i ostale aktivnosti vezane uz smanjenje rizika od bolesti
2. informirati putem brošura, publikacija i elektroničkih medija
3. dokumentirati saznanja i dodatno informirati kroz teatar, film i ostale vidove umjetnosti
4. organizirati susrete sa drugim udrugama koje imaju iste ili slične ciljeve
5. sudjelovati na domaćim i međunarodnim skupovima, seminarima i sl. koji su u vezi s ciljevima i djelatnošću Udruge.

Iako program na prvu izgleda slično kao i ciljevi drugih udruga koje se bave sličnim problemima, a s kojima također želimo biti povezani, težište naše udruge jest prevencija tj. smanjenje rizika od oboljenja i fokusiranje na pozitivne stvari koje život nosi. Te je stvari vrlo često teško prepoznati, pogotovo ako je osoba opterećena težinom saznanja da je bolesna. Sve ono što je Vida već i opisivala u svojim tekstovima…

Prvi, vrlo bitan i neophodan projekt je, već puno puta spominjana, papirnata verzija bloga kojom ćemo zapravo ovjekovječiti Vidinu priču, njezin život i veliku bitku koju je detaljno opisivala. Na taj će način ljudi, koji prolaze kroz sličan put, moći lakše shvatiti vlastito stanje uma, mogućnosti pristupa problemu i jednostavno bezbolnije savladati osjećaj samoće. Jer, koliko god bolest u svojoj suštini jest vrlo osobna, u ovom trenutku postoji ogroman broj pojedinaca koji prolaze kroz istu ili jako sličnu priču. Upravo je to sljedeći cilj Udruge: povezivanje baš tih ljudi u jednu zajednicu, u kojoj će moći razmjenjivati svoja iskustva, otkrića, ishode i načine liječenja. Dakako, bitno je napomenuti da je i uloga zdravih, bliskih prijatelja i rodbine, vrlo često presudna u borbi sa stavom društva i okoline.

Mnogo je načina kako se boriti protiv malignih bolesti. Kako je klasična medicinska najčešće i najrasprostranjenije tretiranje bolesti, te gotovo jedino koje podupiru državne institucije, željeli bismo isto tako informirati o drugim, priznatim, metodama kojima se liječe tumori i mnoge druge bolesti.

I zbog toga želimo razviti priču na ovoj internet stranici, na način da skupe svi podaci s kojima baratamo, na jedno mjesto, kako bi bilo tko, u potrazi za odgovorima, do njih brže stigao. Uz to, napominjemo da sadržaj Vidinog bloga nećemo mijenjati.

Kako bi mogli do kraja realizirati Vidinu knjigu i opremiti domenu humoranetumor.com novim sadržajima, potrebna su nam sredstva, financijska. Ovim putem pozdravljamo donaciju bilo kojeg iznosa i unaprijed zahvaljujemo!

Privredna banka Zagreb, Račkoga 6, Zagreb
Udruga ”Humor a ne tumor”, Pantovčak 98a, Zagreb
Broj računa: 2340009-1110483568
IBAN HR17 2340 0091 1104 8356 8
SWIFT CODE: PBZGHR2X


I za kraj, još jedna napomena. Moguće je učlanjenje u Udrugu, te aktivno sudjelovanje u svim daljnjim akcijama. Visina godišnje članarine za redovite članove u 2011. godini iznosi 100 kn. Visina upisnine iznosi 50 kuna.

Ako ništa od ovog ne uspije, a potrudit ćemo se da ne bude tako, tu je uvijek Vidin humor, a ne tumor.

Veliki pozdrav,
Inga, Petar i Dinko






Post je objavljen 27.09.2011. u 08:15 sati.