Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Autobusna tura Vatikanskim vrtovima

Stoljecima su Vatikanski vrtovi bili mjesto gdje su pape isli kada bi im bio potreban trenutak mira, daleko od obveza poglavara Crkve i guzve u bazilici sv. Petra. Vrtovi su zelena oaza u srcu Rima u kojoj se nalaze stoljetna stabla i egzoticne biljke, umjetne spilje, povijesne gradjevine i stotinjak fontana. Zauzimaju trecinu povrsine samog Vatikana.

Do danas, posjetitelji su imali pristup Vrtovima samo ukoliko bi se unaprijed predbiljezili. Medzutim, od proslog ljeta, zahvaljujuci suradnji Upravitelja Države grada Vatikana i Opera Romana Pellegrinaggi, tijela u sluzbi hodocasnika, "zeleno srce" Vatikana otvoreno je za turiste i hodocasnike koji ga obilaze u otvorenim minibusevima na kat u koje stane 28 ljudi. Autobusi imaju zanemariv utjecaj na okolis i opremljeni su GPS navigacijskim sustavom.

Plan obilaska omogucuje posjetiteljima da uzivaju u panoramskom pogledu na kupolu bazilike sv. Petra te ukljucuje kratko stajanje kod vjerne kopije lurdske spilje. Ruta takodjer ukljucuje stajanje u Palaci upravitelja, obilazak sjedista vatikanskog radija te vatikanskog zeljezničkog kolodvora i pristanista za helikoptere.

Post je objavljen 24.09.2011. u 22:56 sati.