Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ogmaksimala

Marketing

PLJUJEM NA GRADSKU VLAST



Nikada nisam bio istinski vjernik da bih se pridržavao svih Deset zapovijedi božjih, ali sam nastojao biti čovjek koji je u svakom sustavu, u svakoj religiji, u svakoj ideologiji trebao biti centar zbivanja. Pod čovjekom podrazumijevam onoga običnog smrtnika kako ga je promatrao Isus koji je Krist.
Ja zbog nekih zakonitosti bloga ne želim reći svoje ime, ali ću zbog katastrofalnog stanja u našemu gradu po pitanju življenja iznijeti svoje mišljenje o gradskoj vlasti i imenovati svakoga koji nije izvršio svoju obvezu prema opisu svoga radnog mjesta. Ostavljam prostora da me svaki od prozvanih na ovome postu prijavi za kaljanje njihova obraza i časti i sudskim putem zatraži odštetu za nanašanje duševnih boli njihove plahe duše. Tada ću se javno identificirati i prihvatiti sve posljedice svojega pisanja.
Premda zazirem od javnih medija uživo, jer nisam politički zreo, niti se znam ponašati na pozornici, nisam ni fotogeničan kao gradonačelnik, prihvaćam njegov izazov za sučeljavanje. Pokušao bih uživo iznesti zašto vlast Ogulina nije zadovoljila potrebe svojih građana i ispunila njihova očekivanja.
Ako se, nađem s gradonačelnikom na ROG-u u sučeljavanju, želim da se suočimo i razgovaramo na hrvatskom jeziku, ne zbog toga što sam nacionalist, već zato što mi je to materinji jezik, a ne bih volio da mi gradonačelnik priča na poljskom (kao nekidan kada su nas posjetili željezničari Poljske), da ne priča slow motion kao kod otvorenja radova na proširenju Vatrogasnog doma u Ogulinu pred godinu dana, i da se drži teme koju ću u ovom postu ja potegnuti.
Nadam se da zastupam interese i mišljenja mnogih drugih građana Ogulina, pa mogu reći kako ljudi u ovoj vlasti koji ju obnašaju, žive na visokoj nozi, uživaju u milosti državne vlasti, Crkve i mafije, da nisu kompetentni obnašati ju i da su tu gdje jesu samo zbog toga što su u HDZ-u i podobni . Njihove inventivnosi i kreacije življenja na ovim prostorima svode se na kreature i pomno praćenje naloga Velikog brata s Ribarćov, Ivana Vučića. U ovo „življenje“ ubrajam sigurnost građana u prometnom, fizičkom i egzistencijalnom smislu.
Zahvaljujući ovoj garnituri na vlasti od 1991., posebno ovoj aktualnoj, građani Ogulina, kao jedinice lokalne samouprave, morali bi izvršiti puč!
Možete li zamisliti da steknete vilu, kuću ili stan, kao najosnovnije egzistencijalno sredstvo, da uselite u to zdanje kupnjom, darovanjem, zakonskom provalom, ili na neki drugi način, a da vam lokalna vlast na čelu s gradonačelnikom koji je izabran upravo vašim glasom ne dozvoljava da do njega dođete pješice, a kamoli autom. Radi se, naravno o Bolničkoj ulici i svim sadržajima koji su vezani uz nju; bolnica, Prva osnovna škola, Gimnazija, stambeni vijenac Ive Marinkovića i sportski centar Ogulina.
Maltretirati ljude dvadeset godina da se provlače tom nesretnom Bolničkom ulicom bježeći pred sobom i pred autima, bježeći pred kišom, snijegom i divljim vozačima dosegnulo je ovaj tjedan vrhunac koji ne bi smio ostati zaboravljen.
Konačna sanacija Bolničke ulice sigurno neće uspjeti zahvaljujući indolentnosti i bahatosti gradonačelnika Nikole Magdića i nemoći njegove desne ruke po pitanju infrastrukture - Zdravka Salopeka. Radovi na nekim zahvatima mogu trajati godinama, ako je tako koncipirano, ali radovi na cesti od Svetog Roka do Tri palme trajat će i duže ako na njoj budu radila dva radnika. Stravičan kaos na toj cesti nitko ne želi riješiti već tri mjeseca!
I sada, kada je potpuno neprohodna zbog mehanizacije i rovova stanovnici Vijenca Ive Marinkovića su pronašli altrenativni prolaz autom između dva stadiona i ispred čuvene teniske dvorane. U četvrtak su, međutim, neke kerovođe i piromani stavili betonske barikade koje sprečavaju promet! Infrastrukturni strateg Grada Ogulina, Zdravko Salopek se pravda da Grad nije naručio barikade, ali napominje da ta staza i ne služi za aute. Autima treba ići Bolničkom!? Ovo je dosta bolesno, ali se do bolnice ne može pa se ni za pacijente ne može naći lijeka.
Grad na svojoj imovini ne zna tko mu postavlja barikade i ne reagira, podupirući asocijacije na 1990. godinu i balvan revoluciju. No, tada se znalo tko postavlja barikade, a u ovom slučaju nije poznato da li su ih postavili četnici ili ustaše, jer Vijenac Ive Marinkovića ima nacionalno miješano stanovništvo?!
Nemojte sada, gradonačelniče, pitati građane što je tko više napravio u Ogulinu od vas, jer na to nemate pravo. Vi ste preuzeli dužnost gradonačelnika, za nju ste plaćeni, plaćaju vas građani. Oni vas imaju pravo pitati što ste vi učinili za njih i za grad, a vi morate odgovoriti. Ako nemate odgovora, onda nećete otići bez posljedica, spržit ćemo vas. Gorjet ćete u paklu. Nije pakao fizički prostor u kojemu gori duša, pakao je mentalno zemaljsko stanje nekompetentnih, bahatih i neodgovornih ljudi. Ima li tu mjesta za vas? Optužite kojega od svojih zamjenika, ako ste vi čisti.


Post je objavljen 25.09.2011. u 06:00 sati.