Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Dnevno politički osvrt (o1)

Digredi d1

citiram (t-portal) "Iako sama predsjednica DC-a, ne želi još otkrivati oblike suradnje jer su pregovori u tijeku, izvor iz HDZ-a tvrdi kako će se DC raspustiti a članovi prijeći u HDZ. ' Meni se sviđa ovaj način čišćenja HDZ-a od svih afera i problema. Od 2000. godine, kada sam otišla iz stranke, nisu bile ovako snažno izražene reforme u stranci, a to, kao netko tko je najviše stradao od tih problematičnih osoba, s pravom mogu reći', istaknula je predsjednica DC-a."

HDZ se vraća kući.

Kroz HDZ je prošlo toliko političara i usputnih prolaznika da uistinu možemo reći da se radi o velikoj hrvatskoj političkoj stranci.
Teza o lopovskom HDZ-u nije vjerodostojna (jer mnogi odstupiše iz te stranke, normalno ne zbog poštenja već političke pragmatičnosti).
Kako to mislim? Najjednostavnije, nije pravednost i poštenje odstupiti već zastupati poštenje. Da je HDZ lopovska stranka, odavno bi oni propali ...

Radi se o snažnoj političkoj ideji koja je okupila svekoliku Hrvatsku. Okupila je sve koji dišu hrvatski. Okupila je Hrvate oko više stoljetne ideje hrvatske nacije i države. Nema tu lopovluka.
Snažno političko djelovanje Franje Tuđmana osovio je politički kostur nove Hrvatske.
Nitko nije i nema pravo na odstupanje. Oni koji su otišli, nisu otišli, već su dobrodošli. HDZ se vratio izvornim političkim načelima. HDZ se vratio kući.

Dok su potrebne reforme (tako bolne) za članstvo u EU bile prepreka posvećivanju više pažnje domaćim problemima (a oporba zbog zločinačkog srbo-jugo-komunističkog nasljeđa nije požurivala taj proces) HDZ je pokazao zašto u Hrvatskoj ne obnaša uvjerljiviju vlast.

Tvrdnja: HDZ je prepustio lokalnu upravu ( županije, gradove, naselja, ...) i dio državne vlasti oporbi jer nema dovoljno kadrova za istinsku hrvatsku politiku
Vidljivo je iz ponašanja oporbe da se oni nisu niti milimetra približili HDZ-ovoj izvornoj političkoj ideji (hrvatskog suvereniteta)

Zaključak: ako oporba ne podržava HDZ-ovu politiku izvornog hrvatskog suvereniteta, oni su izdajnici ..

(ili što povratak gđe. Škare-Ožbolt govori o politici u Hrvatskoj)





Post je objavljen 20.09.2011. u 14:54 sati.