Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/katrida

Marketing

Nismo svijesni posljedica zagađenja.....



Stravični podaci


Potvrdu da se polako, ali sigurno, priprema teren za pretvaranje cementare u spalionicu otpada, pronalaze i u Uredbi o izmjenama i dopunama o graničnim vrijednostima onečišćujućih tvari u zrak iz stacionarnih izvora od 11. rujna prošle godine, kojom se povećava dopušteni limit emisija štetnih tvari, te kaže da cementare ujedno postaju spalionice otpada.


Pozivajući se na tvrdnju da je grupacija RMC preko pridružene kompanije Hales Waste Control jedan od najvećih menadžera i odlagača smeća u Velikoj Britaniji, iz ekoloških udruga fokusiraju najveću prijetnju gusto naseljenome području na kojemu se nalaze tvornice DC-a: trovanje dioksinom.

Nazivajući spalionice otpada najvećim izvorom dioksinskih emisija u okoliš, nižu doslovno stravične podatke: dioksini spadaju među najjače otrove i visoko kancerogene tvari. Najopasniji dioksin opisan je kao najotrovniji kemijski spoj koji znanost poznaje, 11.000 puta djelotvorniji od smrtonosnog otrova natrij cijanida, a djeluje već na sto milijuna puta nižoj razini. Osim što uzrokuje rak, dioksin uništava vitalne funkcije ljudskih i životinjskih reproduktivnih organa, oštećuje gene (naročito kod muškog fetusa), izaziva hormonalne poremećaje, zatim poremećaje rasta i imunološkog sustava, oštećenja mozga i malformacije kod novorođenčadi i djece. Iz onečišćenog okoliša dioksini, navedeno je u letku, dospijevaju u hranu i vodu, prenose se i zrakom i dodirom, nataloženi u čovjekovu organizmu ne mogu se razgraditi, ali ga ženski organizam može izlučiti - dojenjem.




-Kopirala sam dio članka sa sajta kastela.org, koji govori o štetnosti opasnih čestica iz zraka na ljudski organizam.

Večina ljudi nije ni svjesna opasnih posljedica zagađenja jer su zaokupljeni golim preživljavanjem.

Zato ću povremeno stavljati najjednostavnije, najrazumljivije članke na koje naiđem......

Konkretno, radi se o cementarama u Kaštelima i Solinu, ali svi zagađivači nose iste posljedice na ljudski organizam!!!!!!!!

**

Post je objavljen 13.09.2011. u 09:58 sati.