Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nklege

Marketing

MECE: LEGE - DARDA 1 : 4 (0:2)



Izgubišmo. Pošteno i zasluženo. Opravdanja nema. Imali smo veći posjed lopte no gosti su bili konkretniji. Jebiga. Kada bi sada počeo pisati nekakvu analizu vjerovatno bi se već u trećem redu izgubio pa ću reći samo bitno.
Postulat LEGA je da svaki igrač koji dođe na tekmu treba odigrati svojih 45 minuta. Da bi vuk bio sit a ovce čitave, odnosno da bi unatoč brojnim zamjenama ostvarili i pozitivan rezultat, naši najbolji igrači moraju dati svoj maksimum na svakoj utakmici. To je samo 45 minuta jurnjave, akcije, kombinacije, prodora, dobrih udaraca na gol... I svaki od njih to može bez ikakvih problema. Ali trenutno to ne pružaju. Razlozi su sada upravo manje bitni, jednostavno oni nisu pravi i zbog toga već dvije tri tekme "rezultatski visimo".
Da li je riječ o trenutnom nedostatku inspiracije naših najboljih igrača, nekom revoltu možda, nezadovoljstvu bilo koje vrste, sada je nebitno. Ako izbornik i pogrješi u postavljanju igrača ili taktike ti igrači svojom lucidnošću to mogu nadoknaditi ako se potrude. Najbolji primjer su Zrno, Mario, Mijat, Zvone, Kole koji ne poznaju termin "izgubljena lopta". Ima tu puno nogometaša neprofesionalaca koji osim borbenosti i nemaju nekih igračkih vrlina ali se trudei daju sve od sebe. No od njih se i ne očekuje da donose rezultasku prevagu ili da budu ključni igrači postave. Za to su tu sve one zvijezde iz ekipe Lega.
I opet će sve to funkcionirati kada svi shvate da je cilj druženje, dobra kapljica, odlična klopa i zajedništvo kroz koje će mo mi pomoći jedni drugima sutra, na ovaj ili onaj način, u dobru i zlu.
Naravno svi mi volimo pobjeđivati i voljeli bi da tako ostane što duže, no svi moraju shvatiti da smo dobri kao naš najslabiji igrač za kojeg se svi moramo dodatno potruditi. To je bit veteranskog nogometa. Poštuj suigrače pa će te oni poštivati još i više.
P.S.
Danas je jedini strijelac za LEGE bio Miroslav Ivančić Peterson zvani Brec. Čovjek sa 15 kg viška, čovjek momački ozljeđenog koljena, bolnih grimasa pri svakom pokušaju trčanja no smogao je snage a želja nije upitna i pored Rudeža i Krpana, naša dva internacionalca, pored Jadre, braće Pranjić, Vinka on se uspio naći u pravom trenutku na pravom mjestu. Doduše sve je odradio Jadro, Peterson je samo začinio to. Pravi borac. Čestitam.

Post je objavljen 12.09.2011. u 19:57 sati.