Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/ticerica

Marketing

pobratimstvo farmi u svemiru

Već preko dvije godine imam jedan zanimljiv hobi. Obrađujem farmu. Onu virtualnu. Dvije godine sam vrlo vjerna i redovita igračica Farmvillea. Sviđa mi se koncept igrice, sviđa mi se količina interakcije s drugim igračima (ni prevelika, kao u nekim igrama, ni premala kao u drugima)… A svi oni pametni koji mi se sada nađu pozvani reći da „idem van raditi pravu baštu“ mogu si i motiku i grablje zabiti tamo gdje sunce ne sija. Ne volim žive biljke, samo virtualne. Ne volim ni zemlju pod prstima. Dakle, Farmville it is.
Kako rekoh, igram preko dvije godine, i uz to igram, kako moja mama voli reći, „štreberski“ – uvijek više od polovine farme imam odvojeno za sijanje – dekoracije jesu zabavne, ali koče napredak kroz igru; također, znam u kojim intervalima (ne)ću moći „poharvestirati“ svoju farmicu, pa onda i sijem u skladu s tim. Ako znam da neću moći do kompjutera idućih tjedan dana, posijem neki četverodnevni usjev, koji će tek za 8 dana početi venuti. Vrlo jednostavno. A u nepredviđenim okolnostima, tipa „završila u bolnici“, pošaljem mami ili sestri korisničko ime i lozinku, i one mi održavaju farmicu dok sam ja onemogućena.
Uglavnom, takvim štreberskim (ja radije kažem „mudrim“ ili „racionalnim“) načinom igre sam dogurala do 107. nivoa, i najveće ekspanzije (koja se može kupiti „novčićima“ – nisam pukla pa da im stvarni, pravi novac plaćam za par piksela virtualne farme!) i na matičnoj i na engleskoj farmi. Taman sam bila u fazi željnog iščekivanja „farme uz more“, novog dodatka igri, kada su totalno usrali motku.
Prvo mi se izgubio „game feed“ – to je mala lista gdje se vidi tko je od susjeda što objavio. Kada imate tridesetak aktivnih susjeda koji svoje farmice obrađuju u različito vrijeme, a dosta njih uz Farmville igra i još koju igru, ići od zida do zida i kopati kroz silne objave da bi se pronašle one koje se odnose na Farmville nije praktično. Uglavnom, otkako mi nema game feeda, igranje je znatno otežano.
Ali to nije sve, narode! Novi dodaci igri su doveli do toga da se igra zamrzava svakih par minuta (razlog iz kojeg sam napustila neke druge igrice koje su mi bile vrlo zabavne i drage, jednostavno su me previše naživcirale stalnim zamrzavanjem) – što je vrlo zabavno kada požanjete svojih 500 gredica farme, posijete usjev, a onda vam iskoči mali prozorčić i kaže „out of sinc“ i ponovno učita farmu – na kojoj kao da niste bili zadnjih 10 minuta. Sve vraćeno unazad!
Najnovije „poboljšanje“ koje su uveli je da, kada se želi objaviti bilo što vezano za farmu, izbacuje iz igre, pa se na tom nekom „neutralnom terenu“ mora klikati objava, pa čekati povratak na farmu… čudo jedno koliko je ubrzalo igru – not!
Što je poanta ovog mog posta? Nema je, bar ne neke velike i pretjerane. Frustrirana sam i ljuta zato što Zynga (developer igre) uspješno upropaštava igru koju igram i volim više od dvije godine, jer će zbog ovog glupog usporavanja i izbacivanja hrpa ljudi prestati igrati na neodređeno vrijeme, a ja još bar 4 mjeseca trebam neku svakodnevnu zanimaciju…
Toliko od mene, farmirajte veselo! mahwave

Post je objavljen 09.09.2011. u 17:14 sati.