Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/webreporter

Marketing

Što mogu kad volim blesavo

S pojavom Tubmlra pojavila se i znatiželja: o čemu se radi, kakva je to igračka, koliko će joj trebati da se razbije i slično? Brzo sam shvatio da je u pitanju obični mikro-bloging servis s lijepom količinom ponešto neobičnih likova, pardon blogova.

Prvi mi je u oči upao HangoverOwls.

Ideja iza bloga je krajnje jednostavna, a možda je zato i ubitačno efikasna, odnosno (urnebesno – ovo stavljam u zagradu jer ni meni nisu uvijek urnebesne, a i zašto bi svima bilo 'urnebesno' ako im to nije) smiješna: ekipa pabirči slike sova po vascelom internetu i stavlja smiješne potpise sve u skladu s nazivom bloga – Mamurne sove.

Čitavu prošlu zimu sam im se vraćao, e ne bih li si popravio raspoloženje i uglavnom je uspijevalo. Doduše, ponekad je trebalo okrenuti nekoliko stranica da bih se ufurao i opustio, ali djeluje. Od cigarete je zdravije, samo što te kolege znaju pogledavati 'koji ti je kitaj', kad se počneš cerekati naizgled bez povoda.


Čovječe, pola glave mi se raspada


Pusti me još malo... još samo malo

Začeci tog bloga se možda mogu tražiti u jednom od prastarih 'motivational postera', kojeg smo vjerojatno svi već vidjeli preko nekoliko puta:


Iako je danas ujutro izgledalo da su se sove u međuvremenu izliječile od mamurluka... ili su ih stisle tužbe zbog neovlaštenog korištenja fotografija, naknadna provjera je pokazala da im ni agencije ni ugledni fotografi s armijom odvjetnika iza sebe još uvijek nisu došli glave. I baš mi je drago zbog njih :-)

Nedavno sam naletio na još jedan slični blog, prilično montipajtonovskog usmjerenja i identične izvedbe.

I ovdje predstavljene fotografije dobivaju drugačiji smisao kad se stave pod egidu Mačke vas gledaju dok se seksate


OK, ovo tijelo fakat nije zemlja čudesa


Hoćeš li prestati tresti krevet? Znaš, neki od nas se moraju i naspavati.


Isati, kako je ovo dosadno... hoćete li već jednom naučiti nešto novo?!?

Naravno da nije u pitanju neki vrhunski i suptilni humor (iako znam ljudi koji se mačkama mogu smijati cijeli dan), naravno da se igra na prvu, geg i plitki vic, naravno da sličnih stvari ima koliko ti srce želi... ali tko se povremeno ne opusti uz nešto 'vanka regule', nešto zbog čega mu se ukućani i prijatelji čude?

Što, ima i takvih? ...Stvarno svašta na ovom svijetu.

Post je objavljen 08.09.2011. u 14:31 sati.