Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/temadana

Marketing

Kako zaustaviti inflaciju odlikaša u obrazovnom sustavu?

Počela je nova školska godina, a u obrazovnom sustavu je i dalje problem inflacija odlikaša.

U ponedjeljak je u školske klupe diljem Hrvatske sjelo više od 420 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola, što će za tjedan dana, u ponedjeljak, 12. rujna, učiniti i gotovo 110 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola u četiri dalmatinske županije - Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji koje su zatražile odgodu početka škole zbog vrućina i turističke sezone.

Veliki problem u našem obrazovnom sustavu je inflacija odlikaša kojoj se nije stalo na kraj niti novim pravilnikom koji je stupio na snagu još prije godinu dana.

Ministar Radovan Fuchs je u ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao da to nije problem samo u osnovnom školstvu i u srednjem školstvu, to je problem i u visokom školstvu, jer tu treba govoriti o objektivizaciji ocjena.

'U jednoj školi ocjene su jednako tako vrijedne po svojem numeričkom izričaju, komparirajući drugu školu, to je pitanje i studenata s jednog fakulteta na drugi fakultet i među zemljama to je pitanje Europske unije. Postoji pravilnik, u prvom redu mislim da primjenom ujednačenih kriterija, primjene pravilnika kojim je definirano ocjenjivanje, u školama ćemo doći do rezultata. To je nešto što, naravno, treba raditi s profesorima, a u tom smislu se organiziraju seminari i o tome će biti puno riječi na njihovim stručnim seminarima i onome što organizira Agencija za odgoj i obrazovanje', rekao je ministar Radovan Fuchs.

Kako biste vi stali na kraj 'poplavi' petica?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

Post je objavljen 05.09.2011. u 14:50 sati.