Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

„Optimalno drustvo-ekonomski model obzirom na realno stanje kolektivne sijesti“. (Catwoman,blog.hr)
U nasoj dustvenoj skrivacici blog.hr rijetko se naidje na dijalog, kamo li na jedan grupni sastav zivih cavrljanja, jos se rijedje ukazuje i sama potreba za njima. Mjesto gdje se vlastito bice posprema kao gotova persona dovoljna sebi samoj, kakvu nam drustvo voli podvaliti u obliku sabloniziranog objekta nacionalno,ideolosko ili vjerskog halucinanta. Tu smo uglavnom da kukamo na „dato“ nam stanje, da se u njemu vrzlamo pognutih glava sest dana tjedno, a sedmog da za njega glasamo, da idemo na miting, u patriotski klub, u crkvu i u druga prigodna veserajska prociscavanja .
Catwoman nedavno tu odskace: „Zanimaju me vasa promisljanja u tom smjeru, jer smatram kako je to pitanje svih pitanja na koje bi morale odgovoriti sve stranke koje se planiraju ponuditi glasacima na slijedecim parlamentarnim izborima.“
Prava odskocnica u drustvenu idilu, gdje se odjednom sve stranke postave na vlastitu naglavost, kao i njene individue ovdje pozvane na promisljanje. Covjek da se osjeti poput poziva na drustvenu revoluciju koji mu izazivlje u ustima pravu revolucionarnu zazubicu. No, Catwoman odmah zatim postaje nemilosrdno okrutna vracajuci nam u usta suhu gorcinu prethodne pozicije beznadja, zaglupljivanja i pomirbe sa postojecim privatnim vlasnistvom, prepusteno mudroj kontroli naseg predrevolucionarno urodjenog mentaliteta konkurentnog divljastva . Umjesto predstavljene mrkve humane suradnje ponovno se tako vracamo u stanje prvobitne zvijeri koja opstaje iskljucivo po zakonu jaceg nad slabijim, instinktom umjesto racionalne kultiviranosti, borbom prestiza umjesto civiliziranog suzivota.
Nije li to tek Catwomina kletva: „Bog ti dao pa ti oduzeo.“


Post je objavljen 04.09.2011. u 20:31 sati.