Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medjugorskiglas

Marketing

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. rujna 2011. godine

Image and video hosting by TinyPic

Darovateljica Istine

Gospa, vjerna, ponizna i poslušna službenica Božja po kojoj Stvoritelj obnavlja svijet, u kojoj utjelovljuje čistoću i ponovno stvara novo ljudsko biće u kojem se ogledaje nepomućena rajska slika, biće koje jasno i cjelovito osjeća i razlikuje dobro od zla, čije neukaljano Srce pati zbog naših grijeha i razgovijetno vidi svu tamu koja nas prati od praroditeljskog pada, koja će nas mučiti i progoniti do kraja ovozemnog života, koja će nam stajati sučelice u času opomene, koja će se nemilosrdno vraćati i podrivati duše sumnjama i beznađem, koja će nas gušiti strahom do svršetka svijeta, do onog trenutka kad Gospodin odvoji tamu od svjetlosti i odijeli laž od istine, kad se prospe očišćujuća svjetlost nad živima i mrtvima, kad se gnjilež i propadljivost, zajedno sa zavodničkim smicalicama, survaju u bezdan. Doziva nas Ona koja je milosti puna, Ona koja stoji na raskrižju putova, svjetleća smjerokaznica u pobješnjeloj oluji pomame i sebeljublja, sljepoće i opijenosti, što ih svijetom uskovitlaje knez propasti. Maše nam s Brda spasenja i poziva pod plašt milosrđa i s kraja starozavjetnog doba uvodi nas u novozavjetnu puninu vremena, gdje nas pred zakonom opravdava Riječ koja je po njoj i u njoj Tijelom postala, brani nas otkupiteljska Krv Marijina Sina što zrači dobrotom, razumijevanjem i praštanjem. Čuva nas snaga Njegovih obećanja, jasnoća i dubina radosne vijesti u kojoj buja i rascvjetava se plamen istine, vatra ljubavi i oganj darivanja. Jer Isus je, kako nas uči Gospa, Darovatelj koji ponajprije daruje sebe, u riječi i djelu, u snazi sakramenata, a ponajviše u svetoj Euharistiji, po kojoj nas čisti i prožima, obnavlja i štiti od navala zloga, otklanja mrakove i tjera strahove, poništava grijehe i obnavlja svjetlost u vrutku duše. Isus nas je otkupio da ne bismo robovali čovjeku, da ne bismo postali lovina oca laži, da ne bismo vjerovali prividu, a niti činili djela opsjenarstva i izokrenutosti, da ne bismo olako prihvaćali ponude što gode slijepim očima i ranjenom tijelu, da ne bismo postali lagan plijen, slijedeći poroke, ispraznosti i naopakosti svijeta. Gospodin nam je darovao slobodu koju jedino možemo razumjeti i spoznati ako odlučno prihvatimo vlastiti križ, ako u životnim bitkama ne tražimo kompromise i laka rješenja, ako budemo imali povjerenje u Onoga koji se za nas dao, kojemu se poznate sve naše trpnje i koji razumije naše slabosti i nestrpljivost, koji uvijek, ako mu se potpuno predamo, sve pretvara u dobro.

Image and video hosting by TinyPic

Darovateljica Istine donosi Onoga koji je narode cijeloga svijeta upoznao s ljubavlju jedinog i pravog Boga, Boga koji se daje, ljubi i oprašta, Boga u kojemu smo i po kojemu smo, preko majke Marije, svi braća i sestre, Boga koji nas vodi putem istine i kojemu ćemo, ma kojoj vjeri pripadali, svi jednom doći. Zato je na kršćanima, a pogotovu katolicima velika odgovornost koja podrazumijeva svjedočku vjeru i jaku ljubav, koja ne surađuje s blasfemijom svijeta i koja pokorno ne služi mudrosti zemaljskoj. Vjerniku nije sjediti na dva stolca jer će postati mlak, kompromisan i ravnodušan, nesiguran u sebe i u Onoga koji mu je udahnuo život. Prepustit će se lutanju i zatvoriti srce pred istinom, nadom i ljubavlju, a to je korak koji vodi na bespuće, umnožava mlakost i širi malodušnost. Sve je oko nas prolazno i sve se ruši, upozorava nas Gospa, ali slava Božja ostaje za cijelu vječnost, istina se ne može zatamnjeti nikakvim izokrenutostima i nikakva moda trenutka i kratkotrajni svjetonazor ne mogu pomutiti jasnoću svjetla koji je smrt mraku, bol skrovitim zavjerama i glasna truba što nadjačava kakofoniju svijeta.
Poziva nas Kraljica da se odreknemo svega što nas udaljava od Gospodina, a ponajprije halabuke medija koji nas perfidno odvode u carstvo laži, koji nas nas žedne prevode preko vode, koji nam nude surogat istine i koji poroke uzdižu na prijestolje ljepote i mudrosti, koji naopakosti zaogrću blistavilom umjetnoga sjaja, proizvedenog u umu urotnika, u srcima onih koji slijede glas protivnika od početka, koji se ravnaju po nagovorima zloga i služe zvijeri sa sedam glava i deset rogova. Uporno nas Gospa i dalje poziva da se klanjamo samo Gospodinu, da zaboravimo i zanemarimo larmu koja nas okružuje, da zavidno ne gledamo na druge, da se oslobodimo pohlepe, da se pomirimo s onim što imamo, da sve predamo u ruke Stvoriteljeve, da potražimo njezine skute, da nas molitva dovede do Rana Porobodenoga i da sve predamo njegovu Presvetom Srcu koje najbolje zna što nam treba, Srcu koje nas nikada neće ostaviti na cjedilu, koje nas nikada neće razočarati i napustiti, koje nas neće zaboraviti i koje jedino zna koji će nas put dovesti do kraljevstva nebeskoga. U tome će nam ponajviše pomoći pastiri koje je Isus izabrao i za koje Gospa posebno moli da bi nam u teškim trenucima otvorili oči i ljubavlju nas poveli putem istine, pokazali nam smjer i učvrstili u vjeri.


Post je objavljen 02.09.2011. u 14:39 sati.