Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sveosvemu3

Marketing

Kako napraviti prirodni šampon od bilja

Ako ste zabrinuti za opasne kemikalije u proizvodima za osobnu njegu, postoji način da napravite svoje vlastite i budete sigurni da nema kemikalija. Sa povećanom dostupnošću organskih i prirodnih sastojaka kao što je prirodni sapun i esencijalna ulja uvelike vam je olakšana izrada vlastitog šampona.

U lonac za kuhanje sipajte jednu šalicu destilirane vode da se kuha. Ako nemate destiliranu vodu možete koristiti vodu iz kućnog vodovoda, no aditivi u lokalnim vodama mogu negativno utjecati na kvalitetu vašeg šampona

U ključavu vodu dodajte dvije žlice sušenog bilja poput kamilice. Ako nemate sušeno bilje možete zamjeniti sa tri do šest vrečica čaja od kojih god biljaka želite.

Dakle, potopite bilje u vodu, maknite sa izvora topline te neka stoji sve dok mješavina ne postane mlačna.

Pretočite vodu kroz cjedilo da odvojite biljke od tekućine. Vratite tekućinu u lonac za kuhanje.

Dodajte dvije žlice prirodnog sapuna u mlačnu tekućinu i dobro promješajte.

U mješavinu dodajte i jednu žlicu biljnog ulja i dobro promješajte.

Dodajte deset do petnaest kapi esencijalnog ulja, a možete dodati i mirise od naranđe ili limuna u tekućini.

Mješavinu koju ste dobili prelijte u vakumiranu posudu kao što je staklena boca ili korištena plastična ambalaža od šampona. Dobili ste svoj prvi šampon.

Nakon korištenja šampona, kosu isperite u mješavini koju ćete napraviti od jednakog djela jabučnog octa i vode. To će pomoći vašoj kosi da se čim bolje prilagodi prelazku na prirodni šampon.

Post je objavljen 02.09.2011. u 13:13 sati.