Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mosor2

Marketing

Najbolje doba dana


Ako se sjećate, nedavno sam vam toplo preporučio blackberrynu priču o uspavljivanju mlađe sestre pričanjem Snjeguljice. Ovo što slijedi je savjet trostrukog tate (13, 4 i skoro 1 godina) - ako želite da vam brzo zaspu, ne pričajte priče za uspavljivanje. Pjevajte im.

Bilo što, a najbolje ono što vam prvo padne na pamet. Na domaćim ili stranim jezicima. Nema veze jesu li to kvalitetne pjesme, pa čak ni volite li ih vi osobno. Ja često udrem po repertoaru Miše Kovača samo zato da bih mogao afektirati. "Najljepše su oči - oči moouje mahajke". A katkad pjevam i varijacije, kao onu: "Naa tvojoj ruci flaster - uuu tvoume oku suuzee!". Nema veze ako ne znate čitav tekst, mumljanje, fućkanje i improvizacija su dozvoljeni i poželjni, ali ne pretjerujte s komičnim sadržajima. Želite da zaspu, ne pidžama party.

Zato sam svojedobno odustao od pjevanja koračnice za pranje zuba (pjeva se otprilike na melodiju "Go West", navodim samo prvu kiticu):

Peri zube, peri zube
da te vojna lica ljube
- da te vojna lica ljube
obavezno peri zube,

jer su klinke cenile, a žena mi je rekla da sam kreten.

Najbolje su u disciplini uspavljivanja pjevanjem bake, one imaju iskustva. Ljetos smo odvalili kad je naša trogodišnja rodica iz Osijeka na plaži otpjevala "Pioniri maleni" - njena baka se eto drži evergrina (a dida je u Glavaševoj stranci). Dakako, uspavljivanje ide još lakše ako i inače imate sklonosti prema pjevušenju. Meni bi ponekad čisto bilo krivo kad bi one brzinski zaspale, pa bih nakon toga još malo nastavio za svoj gušt. Ne bi vjerovali koliko se melodija čovjek sjeti tako u mraku - od starih festivala do reklama. To pomalo podsjeća na asocijacije iz Dorina dnevnika. Evo večerašnjeg programa:













Zaspala je već nakon treće stvari. Pripadnem se koliko sam dobar. Katkad si tepam kako sam toliko dosadan da se svima u mom društvu lijepe kapci. Vraćam se tako iz sobe, a moja najstarija, veteran (žrtva - PTSP) ovakvog pristupa, upravo mućka Čokolino u kuhinji.

- Znaš, nevjerojatno je koliko čovik muzike zapamti - i one koju ne sluša - samo onako usput, s radija.
- I?
- Ma ništa. Znaš sve one pjesme kojima sam tebe tlačio, i sad seku.
- E?
- Pa pitam se štaš ti sutra pivat svojoj dici.
- A sigurno neću to.
- Ae, tiš pivat ono šta je tebi bilo na radiju. Evo, recimo: "Daleko daleko iza devet sela, daleko sam jaaa!"
- "Super trouper"?
- "Gdje su orci, vile i patuljci, tamo gdje sam rođen jaaa!"
- Ti si stvarno puka.


Post je objavljen 08.09.2011. u 21:40 sati.