Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

VIDEO Rusija: Gay mladić (21) nožem zaklao svog partnera te od njega napravio kobasice i okruglice. Jutarnji list, 1.9.2011)
U ovom je blogu vec u nekoliko navrata spomenuta pojava kanibalizma. Ocito da mu je rodno mjesto surovi Sibir, ma da se nedavno pojavio i u Njemackoj. Koliko je prosiren svijetom danas se najmanje jos znade. Nije slucajno registriran prvo u eri staljinizma kad su takozvani Kulaci masovno transportirani u sibirske logore. U stocnim vagonima putovalo se danima i tjednima. Bez hrane i vode, nuznici nisu bili potrebni, ali je glad cinila svoje. Prema opisu dr Cilige , u jednom od svojih svjedocanstava, jedna je takva scena predana covjecanstvu kao inauguracija naj stravicnije ljudske epohe koja oznacuje njegov silazak prema drevnom kanibalizmu: Ocajni otac koji je drzao svoje dijete u naruciju danima i nocima, gledajuci njegovo uronulo tijelo, odjednom odluci da mu turne gluvu kroz uski prozorcic kako bi kod prvog prateceg pruznog stupa djetetu bila odsjecena glava, njegovo se tijelesce zatim konzumiralo sirovo medju putnicima stocnog vagona. Davno prije toga u mom se umu stvorio jedan simbolican povijesni trenutak koji oznacuje silazak civilizacije k njenoj pecinskoj nastambi, ne slucajan, upravo u trenutcima kad se radjala Oktobarska revolucija, ciji je jedan od prvih pothvata oznacen smaknucem djevojcica Romanov. Kapitalizam je vec tada znao svoja najniza barbarstva prepustiti vlastitom neprijatelju, dabome, i u neko drugo ime. Kako su u lazi uvijek kratke noge, postaje napokon jasno da se klasna bestijalnost vise ne moze prepisati drugima.
Kanibalizam nije slucajan, vec uhodajuca realnost danasnje liberalne demokracije, u sprezi sa ekonomskom tiranijom na nevidjenoj pljacki mafijskih mocnika nad iscrpljenim masama.


Post je objavljen 01.09.2011. u 21:49 sati.