Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jasnabudisin

Marketing

MODERNO LEGALNO LIHVARSTVO

Znam..znam...nisam se dugo javljala i nisam pisala...ali dans imam što za reći jer još uvijek ne mogu doći sebi od šoka....a tema je BANKA, točnije STAMBENI KREDIT.

Nećemo pominjati ime Banke..jer su pravila gotovo posvuda ista..s malim varijacijama. nazvat ćemo je jednostavno Banka.
Dakle, nazovem osobnog bankara jer smo zbog posla došli u situaciju da bi nam trebao poček otplate stambenog kredita dok prođe kriza ili dok tu istu nekretninu ne prodamo, vratimo kredit i uzmemo si nešto manje.
Sva sreća, kredit nije u švicarcima ali je još uvijek dovoljno velik da mi predstavlja problem u ovom trenutku.
Dogovorimo mi sastanak i ja puna nade odem na isti. I tako da ne dužim uglavili smo koja mi sve dokumentacija treba za ugovaranje Moratorija na kredit.
Moratorij na kredit je poček otplate anuiteta na najduže 6 mjeseci zbog promijenjenog ekonomskog stanja dužnika itd.itd.
I nakon svega, zadovoljna ali malo u nevjerici kako sve ide glatko upitam za naknadu.
I onda, ne HLADAN TUŠ..nego LEDENI..da LEDENIJI ne može biti..ubi me u pojam u trenutku. Da situacija bude još bolja, i moj osobni bankar ostao je zabezeknut.
Naime kako u kompu nije odmah pronašao tarife za dotični Moratorij...nazove on svoju kolegicu na odjelu kat niže koja više radi po tim pitanjima i ona mu ukratko objasni slijedeće:

1. Naplaćuje se jednokratna naknada od 200,00 do 500,00 kuna u ovisnosti od visine kredita
2. Dodatno se naplaćuje 0,50% na iznos nedospjele glavnice i mjesečno pripisuje glavnici za vrijeme dok ne otplaćujete kredit.

Kad bi to preveli u konkretne brojke, na iznos od 199.130,00 eura neotplaćene glavnice mjesečno bi se glavnici pripisao iznos od 995,65 eura što bi za 6 mjeseci iznosilo 5.973,90 eura uvećanja glavnice.

Po tome bi nakon šest mjeseci iznos glavnice za otplatu iznosio 205.103,90 eura !!!!!!! DAMN!!!

Skoro sam pala u nesvijest...pa ja već četiri godine otplaćujem ratu od 8.400,00 kuna mjesečno...a glavnice sam otplatila niti cca 900 eura, a ovdje mi u šest mjeseci uvećaju glavnicu za gotovo 6000 eura i još mi na nju 30 godina idu kamate!!!!!

Država i Narodna banka su to dopustile...da se tako "POMOGNE" ljudima koji zapadnu u krizu...i lihvare nas zakonito...tko ne vjeruje...nek ode u bilo koju banku pa nek pokuša zaustaviti otplatu kredita na 6 mjeseci....



Post je objavljen 31.08.2011. u 14:09 sati.