Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toystory

Marketing

Kako Smo i Mi Postali Moderni

Jutros ste se probudili zadovoljno jer ste napokon našli vremena da isprobate multimedijalni set za playstation3. Kupili ste ga davno na popustu za 6 puta nižu cijenu, al niste jos imali konzolu. Naime, rijec je o igri Eye Of Judgement kojoj se,naravno, disk stavlja u konzolu, a onda se na poseban stalak kači kamera, rasprostire se na ravnu plohu mali stolnjak omeđen crtama za karte. Potom vadite starter deck iliti početnički špil karata i gle čuda, biće koje je nacrtano na karti pomoću skena na kameri pretvara se u 3D bice i ozivljava na ekranu.
Podižete kartu, a kamera snima vašu ruku, kartu i biće koje sjedi na njoj. Potom drugom rukom prelazite povise karte,a na ekranu to prikazuje kao da udarate rukom biće i ono negoduje i udara vaše prste sjekirom. Ne vjerujete koliko je gamerska tehnologija uznapredovala u svijetu, a do prije neki dan ste igrali super maria na klasicnom Game boyu.



Vrijeme je ručka, zavirujete u hladnjak i shvaćate da ste se zadnjih dana previše zabavljali kolekcijama i da niste stigli kupiti hranu za par dana. Odlazite do supermarketa i tamo imate što i vidjet. Kraš je izbacio nove čokoladice životinjskog carstva, zovu se „ Životinjsko Carstvo Dinosauri“, pomalo sterilni omoti , s pet različitih ilustracija kroz koje se cak i proziru neke slicice. Veselite se sto ćete nakon puno godina opet sakupljati album, al prodavačica klima glavom da nema pojma za postojanje albuma.
Kupite riblje stapiće, i ostalu smrznutu hranu pa jurite po najgorem suncu do jednog jedinog Kraš dućana. Ostavljate motor na suncu i riblje štapiće da se odmrznu, pa jurite po album. Prodavačica u Kraša je isto zbunjena, ali vam nudi malu neuglednu kutijicu od 8,50 kn. Otvara je pa svi zaključujemo kako je to novi koncept albuma za sličice.

Kutija sa dva špila plastificiranih karata. Dakle, sličice iz čokoladica se lijepe na karte, ima ih 50 različitih. Dobijete i mali kartončić na koji lijepite kutove sa slicice na kojima su brojevi (kao u prethodnom albumu običnog životinjskog carstva), a kad sve ispunite ,pošaljete i na adresu vam ,sigurno, stiže web kamerica.
Čudite se zašto baš web kamera,a onda sjedate na internet ,upisujete web adresu na kutiji s kartama i otkrivate simpatičnu web stranicu. Uzbuđenje sakupljanja slicica u album preraslo je u nesto jos vise, u interaktivnu igru za nove generacije djece. Posto ste sakupili sve slicice i zalijepili ih na karte, dobili ste i web kameru poštom (mozda je vec imate kuci) i pomocu te kamere skenirate kartu na kojoj je slicica. Odjednom dinosaur sa sličice oživljava na ekranu ,a vi s drugim igračem koji je iza drugog ekrana igrate igru. Nema više karbofiksa kojim lijepite sličice životinja, nema vise listanja prašnjave celuloze, sad vas samo bole oči od bljeska ekrana, al ste ponosni jer se vasa zemlja modernizirala i ide u korak s vremenom. Nismo vise ni mi dinosauri! Napokon su rvati, barem, u životinjskom carstvu napredovali!




Post je objavljen 30.08.2011. u 18:52 sati.