Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gusfraba

Marketing

Intimna njega: čuvate li svoju intimu?

Intimna njega sastavni je život svake žene. Odgovarajuća njega može vam osigurati svježinu i ugodan osjećaj tokom čitavog dana, te vam pomoći u ublažavanju neugodnih simptoma i prevenciji manjih smetnji genitalnog područja od kojih neke mogu prerasti u ozbiljnije i kronične tegobe, prijetnju spolnom i reproduktivnom zdravlju žene. Bitno je da pronađete proizvod koji je blag i nježan, te koji vam pruža najveći osjećaj ugode, bez iritacija i neugodih iznenađenja.

Holyplant Sapun za Intimnu Njegu



Holyplant sapun za intimnu njegu sa kamilicom i nevenom podržava optimalnu razinu pH vrijednosti genitalnog područja (4,5-5,5), te ga tako štiti od infekcija. Zahvaljujući protuupalnom i antibakterijskom djelovanju odabranih prirodnih sastojaka kamilice i nevena pogodan je za svakodnevnu higijenu žena od rane djevojačke dobi. Posebno se preporuča za vrijeme trajanja menstruacije, trudnoće i poslije poroda. Dolazi u pakiranju od 250 ml, sa pumpicom.

Ovo mi je najdraži sapun za intimnu njegu koji sam ikad koristila. Isprobala sam ih nekoliko, ali ovaj me posebno oduševio već nakon prve upotrebe. Ovaj intimni sapun ima gelastu teksturu i nije prerijedak. Boja je mliječno bijela i ima blagi miris.
Ne iritira niti isušuje, izuzetno je blag i ostavlja vrlo ugodan osjećaj nakon korištenja. Osobito mi je pomogao kod iritacija i sitnijih problema intimne prirode. Pokazao se izuzetno dobrim kod ublažavanja svrbeža i peckanja, te borbe sa gljivicama kojima sam, nažalost, dosta podložna. Vrlo je praktičan za upotrebu zbog prisutne pumpice. Ovo je proizvod na kojem sam se zadržala i kojeg ću sigurno koristiti u budućnosti, te bi pa svakome preporučila. Također, ovo je jedini proizvod ove prirode koji mi je zaista i pomogao kada sam imala neke manje tegobe, doživjela sam ga gotovo kao terapeutskog.

Cijena: oko 30 kn

Neutro Roberts tekući sapun za intimnu njegu s kamilicom



Neutro Roberts tekući sapun za intimnu njegu sadrži ekstra delikatnu formulu bez lužina. Proizvod je bez alergena te je klinički testiran. Neutro Roberts sapun za intimnu njegu preporučuju pedijatri za djevočice u Italiji. Dolazi u pakiranju do 200 ml, sa pumpicom.

Moj drugi po redu najdraži sapun za intimnu njegu. Vrlo blag i ugodan za korištenje, ne isušuje i ostavlja osjećaj svježine. Ima blagi miris kamilice, nije prerijedak i pogodan je za svakodnevnu upotrebu. Pomaže kod iritacija. Nakon što sam ga potrošila, htjela sam ga kupiti opet jer sam bila vrlo zadovoljna ovim proizvodom, no u trenu kada mi je trebao, nisam ga mogla naći. Preporučila bih ga svakome.

Fresh&Clean intimni tekući sapun



Dostupan je u 3 različite boje i 3 različite mirisne varijante: extrakt zobi (zelena boca); extrat cvijeta lipe ( bijela boca) i extrat nevena ( roza boca). Fresh&Clean intimni tekući sapun je klinički testiran. Zahvaljujući svom pH 5.5, nježno čisti i osvježava. Sadrži formulu koja održava prirodnu ravnotežu intimnih dijelova tijela. Dolazi u pakiranju 2x200 ml, s pumpicom.

Ovaj tekući sapun koristila sam dosta dugo. Proizvod je proziran, sa blagim mirisom. Ugodan je za svakodnevno korištenje, te ostavlja svjež osjećaj. Nisam mogla odoljeti kupnji s obzirom da dolazi u duplom pakiranju: bočica od 200 ml sa pumpicom + bočica refil bez pumpice (samo dodate pumpicu kad potrošite prvu). Isprobala sam bijelo i rozo pakiranje. Nisam primijetila veliku razliku osim da mi je možda sa ekstraktom cvijeta lipe više odgovarao nego sa nevenom. Činio mi se blaži i ljepše mi je mirisao.
Čak sam ga ponekad koristila umjesto gela za brijanje intimnog područja, ali i nogu. Pokazao se super, noge glatke, bez posjekotina, a nije mi iritirao intimno područje kako to neke pjene za brijanje znaju. Omekšao bi dlačice i one su bile dolje u trenu. Druge intimne sapune nisam isprobavala za brijanje, pa ne mogu usporediti.

Iako je bio dovoljno blag i ugodan za svakodnevnu upotrebu, ostao mi je u pamćenju kao ok proizvod, ali ništa posebno. Nakon njega sam otkrila Holyplant, i ništa ga do danas nije uspjelo nadmašiti. preporučak ukoliko tražite ekonomično i cijenom pristupačno sredstvo za intimnu njegu.

Cijena: oko 30 kuna

Chilly delicate



Chilly delicate je tekući sapun za intimnu njegu primjeren za svakodnevnu njegu osjetljive kože i sluznice. Uirujuća orulao obogaćena prirodnim ekstraktima aloe i hamamelisa nježno štiti intimne dijelove tijela, te u slučaju upale i nadraženosti ostavlja osjećaj olakšanja. S fiziološkim pH 5 i bez dodatnog sapuna je hipoalergenski proizvod koji brine o fiziološkoj ravnoteži sluznice. Preporuča se u slučaju nadraženosti, upala, za vrijeme mjesečnice, posebno ako koristite higijenske uloške, i nakon spolnih odnosa. Dolazi u pakiranju od 250 ml, sa pumpicom.

S obzirom na vrlo obećavajući opis, ovaj intimni sapun mi je došao kao veliko razočaranje. Sapun je bezbojan, ali rijedak, pa se borim s time da mi ne iscuri iz dlana. Miris mi se zapravo vrlo sviđa, ali mi se ne sviđa osjećaj koji ostavlja - a to je neki čudan osjećaj blagog peckanja kod primjene (nakon ispiranja nestaje bilo koji znak neugode). S obzirom da se radi o umirujućoj formuli, smatram da tog peckanja ne bi smjelo postojati. Ovo me vrlo iznenadilo jer ovaj proizvod preporuča Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstetriciju.
Svakako ću mu dati još koju šansu i potrošiti bočicu do kraja, ali nisam sigurna da bih ponovno kupila ili preporučila ovaj proizvod. Imala sam dosta velika očekivanja od njega, ali pokazao se kao jedan od meni najgorih. Kao što ste imali prilike vidjeti, svim gore navedenim proizvodima nisam imala velike zamjerke - no ovaj proizvod me razočarao.

Cijena: oko 30 kn

Zaključno:
Od svih isprobanih sapuna za intimnu njegu, najviše me se dojmio Holyplantov. Ne samo da je blag, nego pomaže i kod problema intimne prirode. Većinom ostalih intimnih sapuna bila sam zadovoljna, osim Chilly-a koji je bio prilično razočaranje. Moj glas svakako ide Holyplantu jer mi upravo on najbolje odgovara. Nadam se da će vam ovaj post barem malo pomoći u pronalasku najugodnijeg sredstva za čuvanje vaše intime.

Koji je vaš najdraži proizvod za intimnu njegu?




Post je objavljen 30.08.2011. u 11:06 sati.