Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

The Woman (2011)



Sve u svemu: 4 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Uspješni državni odvjetnik sa svojom obitelji odlazi u svoju kuću na osami, gdje se on iz ljubavi bavi lovom. Stvari se drastično počinju mijenjati kada uhvati divlju ženu, koji sprema u svoj podrum i počinje ju učiti kako se ponašati ljudski. Podučavanje uzima velikog maha, jer se obitelj polako počinje psihički raspadati, a stvari polako počinju izmicati kontroli...



Veoma jednostavan naziv filma, veoma jednostavna i naizgled monotona radnja. Ali, obično se iza takvih slučajeva krije nešto puno dublje, ili u ovom slučaju mračnije, morbidnije i groteksnije. The Woman je ekranizacija romana Jacka Ketchuma, čovjeka prema kojem se ekranizirao i vrlo dobar The Girl Next Door, o kojem ću kasnije nešto napisati. Ketchumov rukopis se bazira na veoma realnim, iako ponekad pretjerano brutalnim prikazivanjima čovjeka, jer pisac ulazi u čovjekove najdublje tajne i na papir ili na ekran ih vadi van. Isti je slučaj i sa ovim kriminalističkim trilerom, koji po svim svojim scenama može parirati sa bilo kojim modernim horrorom. Nemojte previše srljati na gledanje ovog filma ako ste manje ili više gadljivi, jer film ne pruža baš neke mirne i tople scene. Zadnje što sam ovako gledao dugo se nije dogodilo, jer praktički filmovi sa ovakvim scenama nemaju neki temelj ili neku priču s kojom bi napravili kompletnu fabulu. Guinea Pig je recimo jedan od takvih primjera, jer u tom filmu nisam vidio nimalo smisla ni suštine. The Woman to ima. Jedan od boljih filmova koje sam vidio na ovakvu shemu.



Gluma je u filmu vjerojatno jedna od najsvjetlijih točaka: dugo nisam vidio ovako spremno, kvalitetno i priklanjajuće stapanje uz karaktera. Od karaktera imamo obitelj koja se sastoji od dvije kćeri, sina i oca i majke, a svatko je na svom području doslovno briljirao, čak i najmlađa kćerka. 'Divlja žena' je odličan karakter, ispunjen sa odličnim odabirom glumice i njena agresivnost i dobro glumljenje tupavice je na visokoj razini. Kroz film se otkrivaju mnogi segmenti koji se ni u najmanju ruku od filma nisu očekivali, a to je jedan veliki plus jer taman kad si mislio da si vidio sve, dolaze ti još nevjerojatnije i još nepredvidljivije scene. Vjerojatno će se svima kada odgledaju kraj filma stvoriti ogromni upitnici iznad glave, a to nužno ne mora biti čak ni dobro. Meni je to ispalo čis' pristojno, makar sam očekivao nekakav drugačiji ishod cjelokupnog događanja. Možda po meni jedina mana je neobjašnjivo prekretanje događaja, kojem ćete i vi nazočiti sa blagim čuđenjem, pozitivnim ili negativnim. Nisam se mogao pomiriti sa naglim preokretom koji se provukao kroz ostatak filma, ne kažem da mi je cijeli ostatak zasmetao, ali taj mali ventil koji je pokretač svega mogao se malo bolje prikazati. Apart from that, film je jako, jako dobar.



The Woman svakako nije za one slabijeg želuca, ali ga se stvarno vrijedi pogledati, jer je totalno nov, inovativan i svjež triler horror. Ima odličnu glumu, odličan soundtrack, jezivo mirnu atmosferu i pregršt brutalnih scena. One sick flick!

Post je objavljen 27.08.2011. u 17:04 sati.