Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blog

Marketing

Pregled postova po listama, nadogradnja Top blogova, novi predlošci...

Poštovane blogerice i blogeri

zahvaljujemo svima na komentarima koje ste proteklih tjedan dana ostavljali i na ovom blogu i na našoj anketi. Kako je vaših sugestija i zamjerki bilo previše za pojedinačno odgovaranje, a većina ih zapravo svodila na nekoliko stvari, pokušat ćemo barem dio toga sumirati u ovom postu.

Od danas preko naslovnice možete pristupiti pregledu svih postova po 'svim' kriterijima: od Cool i Fresh liste, preko lista pojedinih, 'novih' kategorija pa do 'generalnog' kronološkog pregleda, neovisno o listama.

Iako je ta opcija bila predviđena za predstavljanje nove naslovnice, zbog 'tehničkih' okolnosti taj je 'update' došao na red tek sada.

Nedostatak te opcije je bio i jedan od najvećih prigovor blogera na novu naslovnicu pa se nadamo da smo vraćanjem i unaprijeđenjem bivših '24 sata' uspjeli udovoljiti barem dijelu blogerske populacije.

Bilo je i kritika kako smo uvođenjem 'subjektivne' kategorije Top blogovi počeli provoditi diskriminaciju među blogerima. Iako svi znamo da 'nit med cvetjem nema pravice', nije nam želja bila izdvajati ili promovirati neke blogove na uštrb drugih. Do liste Top blogova smo došli analizom aktivnosti i čitanosti pojedinih blogova te slobodno možemo reći da je 99,99% lišena ikakve subjektivosti jer su u pitanju najčitaniji, najkomentiraniji ili najpopularniji blogeri.

Vremenom će se lista tih blogova mijenjati, a ulazak ili ispadanje s liste ovisit će upravo o aktivnosti samih blogera, kao i o čitanosti, odnosno, 'komentiranosti' njihovih postova.

Od danas se i blogovi u toj kategoriji poredavaju na način kako su funkcionirale bivše liste: novi post na blogu diže taj blog na vrh poretka.

Osim te dvije značajnije nadogradnje na samoj naslovnici Blog.hr-a, podsjećamo da je kroz blog-editor dostupno i 11 novih predložaka. Nakon nadogradnje i izmjena u blog-editoru i njih će biti moguće mijenjati te promjenom 'pozadinskih' fotografija prilagođavati potrebama pojedinog bloga ili blogera. Za sada su takvi kakvima ih vidite, a nakon nadogradnje sustava bit će onakvi kakvima ih želite.

Iz prethodno napisanog je vidljivo da promjene i nadogradnja nisu jednokratne, a još su uvijek i daleko od završetka. Općenito možemo reći da će se nadograđivati i vanjština, ali i 'pogon' samog servisa.

O svakoj novoj promjeni ćemo vas izvijestiti na vrijeme, a sada samo najavljujemo 'radove' čiji se dovršetak očekuje vrlo uskoro.

Sljedeći veći upgrade nam donosi alatnu traku (toolbar), koja će, među ostalim, registriranim blogerima omogućiti 'potpunu kontrolu' nad omiljenim blogovima pa će u kategoriju 'Moji favoriti' moći stavljati sve blogove koje 'prate', dok će slučajnim posjetiteljima omogućiti snalaženje na našem servisu. No to su samo neke od opcija koje će donijeti alatna traka.

Nakon toga slijedi nadogradnja koju većina blogera priželjkuje te tiše ili glasnije zahtijeva već godinama: unos slika u post bez potrebe korištenja servisa za razmjenu fotografija. Uvođenjem te mogućnosti, otvorit će se i mogućnost kreiranja foto-galerija, što će, vjerujemo, najviše pozdraviti naši foto-blogeri, a vjerujemo da ni ostalima neće biti mrsko.

Za ovaj post dovoljno. I dalje očekujemo vaše prijedloge i kritike, na koje ćemo pokušavati odgovarati u komentarima. A po potrebi i u novom postu.

p.s.
Iako se dio naslovnice na kojoj trenutno stoji ovaj blog nazvan Bloger tjedna, još ćemo malo zauzimati mjesto nekoj popularnoj blogerici ili blogeru jer za većinu su blogerske populacije promjene na našem servisu velike i želimo što većem broju autora omogućiti jednostavniji uvid u sve što se događa s i na Blog.hr-u.

Post je objavljen 26.08.2011. u 12:36 sati.