Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marinjurjevic

Marketing

BROŠIRANI NADREALIZAM PRVE DAME

Ovih dana Jadranka Kosor, uz pratnju svoje političke ergele, šara Hrvatskom i poput nekog zakašnjelog Bunuelovog nadrealnog lika iz filma za kojeg je scenario napisao Salvador Dali -neumorno govori monade.

Ali stvar je u tome što ona ne misli kako učestvuje u jednoj karikaturalnoj surealnoj društvenoj zgodi - već poput plastične lutke iz izloga neke periferijske robne kuće baca okolo svoj gejša - osmjeh kao vrhunski proizvod hadezeove novopolitike totalnog zaborava. Ta hodajuća provincijsko - bižuterijska pojava sa svojim torbakom koji nosi kao putnica u političkom vlaku vagona druge klase - izgleda da je na kraju svih krajeva počela vjerovati u svoje besmislice.

A suputnici, u tom vlaku koji putuje ka slijepom peronu, su joj prava galerija festivalskih faca.

Karamarko smrtno ozbiljan kreće u lov na glasove odmetnute desne političke djece kojoj je dozlogrdila diskrepancija između hadezeovih svećanih ispračaja haških uznika na splitskom aerodromu i šuplje udarničko - domoljubne svakodnevne retorike. Kojima je dozlogrdilo da se prisječaju splitskorivaških ultrabombastičnih radikalno prijetečih eskapada tadašnje hadezeove elite, kojoj je pripadala i Kosorka - djevojka, i kasnijeg telegrafskog "depeša - riječnika" o lociranju, uhićenju i transferiranju dojučerašnjih svetinja....Sada bi ih Crni - Marko trebao uvjeriti kako se HD samo šalio prodavajući tuđe kože i kako je ponovo stao na ultradesne startne pozicije čije će žrtve sada biti devedesetogodišnjaci i "crveni - vragovi"....u kojima će on ubiti "zvizdu - petokraku", a sve zaliveno europskim "civilizacijskim preljevom". Pa nek onda kusa onaj koji može pojest takvu hadezeovu zašećerenu paštu !

Nasmješeni Jandroković udara po tobožnjem budućem esdepeovskom ambasadorskom revanšizmu a usput iz maca izvlači "crvene profesorske uljeze"- doktore Grdešića, Caratana i Grubišu......znanstvenike kojima nasuprot, kao uzor, stavlja elitne đanimaršanovske diplomatske snage koje se ovih dana dlakovučjim govorom, bašonako pravo diplomatski - obračaju i obračunavaju s najpoznatijim dnevnim dalmatinskim novinama - kao slabo preobučenoj "crvenoj ekspozituri" tobožnjih nadoilazećih revanšističkih "snaga".

A o tome tko je opljačkao Hrvatsku - ama baš ništa !

Domaća Evita Peron ne baca zubne proteze iz kamiona osiromašenom krezubom puku - kao što je to radila "Evita - originale". Ona okolo nosa kamene temeljce i kilometre svečanih vrpci koje neumorno presjeca čarobnim vladinim škarama obećanja. Ponovo jezdi Pelješki most...Ponovo miljarde dugova isparavaju u čari - bari demagoškoj retorici maskiranih kvaziboraca protiv korupcije iz novokomponirane lakilučanovske domaće družine.

Čisti nadrealizam ! Čista umjetnost !

Stranka Crnih Torbi i Crnih Ministara dijeli lekcije o moralu, poštenju i svojim uspjesima. Napada "putujuća dama" predsjednika SDP - a Zorana Milanovića jer je izjavio kako će Hrvatska promijeniti svoju politiku kada sadašnja opozicija dođe na vlast. Za nju je to bogohuljenje. Zamislite...Odustati od HADEZEOVOG PUTA. Kakva blasfemija !

Tko zna...Možda će umjesto na brzinu uništenih monografija o dragom i omiljenom Vođi Sanaderu kojem se o vrat vješaju njegovi odani pobočnici i pobočnice - zamijeniti nekako luksuzno BROŠIRANO IZDANJE o Prvoj Dami hrvatskog zakašnjelog postnadrealzma ? Tko zna ?

U ovoj zemlji sve je postalo moguće !



Post je objavljen 25.08.2011. u 10:19 sati.