Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/temadana

Marketing

Hoće li HDZ-u koristiti posjet Angele Merkel?

Svjetske novinske agencije sa zanimanjem prate posjet njemačke kancelarke Angele Merkel regiji.

Francuska agencija France Presse ističe da je Merkel u Zagrebu, gdje se sastala s premijerkom Jadrankom Kosor i predsjednikom Ivom Josipovićem, odlučno potvrdila europsku budućnost zemalja zapadnog Balkana i otvoreno pozvala Beograd da poboljša odnose s Kosovom.

'Primjer Hrvatske pokazuje da svaka zemlja u ovoj regiji može uspjeti i postati članica EU-a. Mi to želimo, ali se za to moraju ispuniti uvjeti', rekla je Merkel. 'Želimo da i druge zemlje zapadnog Balkana imaju europsku perspektivu', opetovala je Merkel.

'Reći ću Beogradu: pogledajte Hrvatsku. Oni su uspjeli i mi želimo da mir zavlada i kod vas, da idete naprijed, da se gospodarski razvijate i da sudjelujete na našem zajedničkom europskom tržištu (...). Ali morate učiniti nešto da biste to postigli'.

Slovenska agencija STA navodi kako je njemačka kancelarka istaknula da su za jačanje gospodarske suradnje Hrvatske i Njemačke potrebni jasni pravni okviri, pravna sigurnost, javni natječaji i transparentnost u Hrvatskoj te da je Njemačka 'zainteresirana za dobre odnose i gospodarsku suradnju s Hrvatskom'.

Hoće li HDZ ovaj posjet najmoćnije žene svijeta iskoristiti u predizborne svrhe?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

Post je objavljen 23.08.2011. u 13:48 sati.