Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/elconstido

Marketing

Tko to tamo piše ?!?!?!

Uz ovu stabilnu anticiklonu nad našim područjem i temperature primjerene Arapskom poluotoku, čovjek jednostavno ne može biti neaktivan, nekreativan i neplodan… U literarnom smislu, naravno. Ovo kuhanje sivih moždanih stanica upravo pogoduje razvijanju misaonih procesa svih oblika, boja i mirisa…

Ako se već ne možeš riješiti povišene tjelesne temperature, onda se barem možeš riješiti viška misli. Iako se sad prisjećam satova psihologije… Jedna od rijetkih stvari koje sam zapamtio je ta kako su stari Grci smatrali mozak organom koji služi hlađenju krvi u ljudskom tijelu. Zanimljiva teorija. Na koju bi neki iskreni cinik dodao kako pojedincima uistinu i služi samo za hlađenje.

No, vraćam se na tekuću problematiku…

Nemam namjeru pretjerano opravdavati neaktivnost na blogu posljednjih mjeseci, jednostavno se tako poklopilo. Urednički kolegij je zadobio teži oblik Ljeningitis maximus domesticus vulgaris-a, a put do izlječenja je dug i mukotrpan. Obećanje o redovitijem pisanju na ovom mjestu bilo bi bespredmetno. Ležerno, nismo opterećeni rokovima, kao što nije ni Pelješki most, recimo...

Uz to smo i prigrlili neke novije oblike komunikacije putem društvenih mreža… Ionako je velika većina populacije sklona uvjetovanom ponašanju, pa smo i mi podlegli globalnim trendovima.

Živio Fejsbuk naš svagdašnji njami

A što se našeg malog ansambla tiče? Radimo, trudimo se biti vrijedni, od vikenda do vikenda, malo ovdje, malo ondje, neka nova i neka stara mjesta, neki novi i neki stari ljudi, neka nova i neka stara poznanstva… I pokoja nova pozitivna kritika, hvala svima na tome.

Ne bih htio detaljizirati u manirama ruskih hiperrealista, nije ni vrijeme ni mjesto za to… A niti vremena se nema za literarne ostvaraje enormnih razmjera.

Pametnom dosta.

A budućnost, ona bliža? Rad i dalje, zasad se držimo svadbenog kolorita. Kad se pojavi neka gaža, a hoće, pozvat ćemo Vas sve, s voljom i na vrijeme.

Eh, da… Sunce i anticiklona? Neka ih tu gdje i kako jesu, već za koji dan će nam nedostajati.

Do sljedećeg čitanja ili slušanja topli pozdrav.


Post je objavljen 22.08.2011. u 22:40 sati.