Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirta9

Marketing

Ljeto

Image and video hosting by TinyPic

Radost koju ti daje Bog se djelotvorno očituje prema van, pokreće te uklanjajući zapreke žalosti i strahova i daje ti volju za životom. S. Fausti

Ono što ne volim kod godišnjeg odmora je što na kraju dođe kraj. Pomisao na radni tjedni ritam koji uključuje rano ustajanje, telefonske pozive u kojima primam važne informacije u zadnji čas, sastanci, umor na povratku doma.

No sve može biti i drugačije. Malo više dobrih odluka i nedopuštanja samoj sebi da pretjeram u nekim idejama, bit će ljepše raditi.

Na moru sam čitala knjigu "Prilika ili napast" autor je Silvani Fausti. Bio mi je zanimljiv dio gdje autor objašnjava kako nije dobro pretjerati u dobrome. I nadalje obrazlaže što pri tome misli. Važno je znati granicu svojih mogućnosti jer kada idemo preko svojih snaga dobro postaje loše kako za nas tako i za one oko nas. Slikovit primjer. Magarac koji može ponijeti 10 puta više tereta je 10 puta bolji magarac. Magarac koji može ponijeti 20 puta više tereta je mrtav magarac.

Ako nema vedrine u onome što radimo, onda ne radimo dobro iako tehnički gledamo, radimo nešto jako dobro. Ljudi koji su na svim stranama nisu nigdje.
Radost srca koje ljubi kriterij je dobra koje je u dnu svakoga od nas. Upravo nas neprijatelj tu napada sa svojim lažima, strahovima da bi nas prevario i držao u ropstvu. S. Fausti


Post je objavljen 22.08.2011. u 11:02 sati.