Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/re-fash

Marketing

Napravi torbicu za mobitel

Još jedna stvarčica koju sam napravila od stare torbe iz prošlog posta....
Lako za izvest, ne traje dugo, a fora izgleda :)

Trebat će vam :
1) vanjski materijal
2) podstava
3) trakica 20-30 cm ( 2,60 kn po metru )
4) konac u boji materijala ( 7 kn, nećete potrošit cijeli ).

Uzeti komad vanjskog materijala i izmjerit mob. Sa strane dodati 2 cm, na dnu mobitela 1 cm i na vrhu 2 cm ( ako je materijal jako na svaku stranicu ide po još pola cm dodatno).

Izrezati 2 takava komada :



Podstavu izrezati na veličinu prethodnih komada vanjskog materijala, osim na gornjoj stranici koja mora biti 3 cm duža.





Podrubit komade podstave bijelm koncem, sa 3 strane ( lijevo, desno, dolje ) po pola cm presavinuto, a sa gornje strane 1 cm presavijeno.Prvo podrubiti stranice, pa tek onda gornji i donji rub.


Sad vanjski materijal....Izrezati još jedan dodatni komadić vanjskog materijala ( to će biti džepić za slušalice ) otprilike na ovu veličinu ( na fotki je okrenut na krivu stranu da se bolje vidi )


...i zašiti ga na jedan od komada vanjskog materijala



Sad okrenuti podstave na krivu ( unutarnju stranu ) i na njih staviti vanjski materijal na pravu stranu i pričvrstiti bijelim koncem podstave za rub vanjskog materijala na gornjoj stranici da viri duplo presavinut dio ( 1 cm ) gdje se kasnije umetne trakica.


Izokrenuti podstavu i vanjski materijal na unutarnju stranu, ovako :


Zašiti stranice ( do presavinutog dijela za trakicu ) i dno podstave ( sad je vrijeme da se provjeri da li je podstava iste dužine kao vanjski materijal, ako je malo duža bude se gužvala, pa ju samo treba cvaknuti na dnu ako je potrebno..ovaj korak služi u biti najviše za provjeru dimenzija ).


Okrenuti na drugu stranu i na toj strani gornjeg ruba zašiti podstavu za vanjski materijal ( tamo kod prostora za trakicu ).


Nakon toga zašiti dno vanjskog materijala, a stranice zašiti tako da ostanu nespojene 1 cm do vrha ( kako bi mogli zašiti drugu stranu gornjeg ruba u sljedećem koraku ).

Sad izokrenuti cijelu 'kreaturicu' na vanjsku stranu i izvuć podstavu prema van


..i zašiti tu drugu stranu gornjeg spoja podstave ( kod prostora za trakicu ) za vanjski materijal.

Okrenuti torbicu naopako i zašiti onih nespojenih 1 cm vanjskog materijala ( to je bilo potrebno zbog malih dimenzija...teško je bez ultra dobre šivaće mašine zašiti tako sitne krute detalje s klizavom podstavom a da bude ravan šav :S )


Okrenuti na pravu stranu i umetnuti trakicu


i to je to! :)






Za bolji pregled s većim fotkama Re-fash




















Post je objavljen 21.08.2011. u 18:20 sati.