Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

POJEDINCI S «PRIVATNIM VOJSKAMA» NAPADAJU HRVATE I BACAJU BOMBE PO ZADRU?

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



POJEDINCI S «PRIVATNIM VOJSKAMA» NAPADAJU HRVATE I BACAJU BOMBE PO ZADRU?


Plaću su zaslužili na pretvorbi, ratnom profiterstvu i raznim reketarenjima


Inozemni instituti zbog strateških interesa uključili su na zadarskom području osobe sklone organiziranom kriminalu da preko bankarskog sustava preuzmu i unište hrvatsko gospodarstvo, što su i učinili.

Tako su preko «Hypo Alpe Adria Bank» u Zadarskoj županiji preuzeli sva bivša društvena poduzeća, hotele, marine, izvore vode, poljoprivredna zemljišta i dr. Ne samo da su postali većinski vlasnici navedenih nekretnina, već su ugasili sva proizvodna poduzeća, te ne otvorivši niti jedno radno mjesto u proizvodnji, što će u budućnosti imati nesagledive posljedice za hrvatsko gospodarstvo.

Bivši gradonačelnik Božidar Kalmeta nagradio je «Hypo Banku» za učinjeno tako što je omogućio da svi zaposlenici Grada Zadra primaju plaće preko Hypo, te da se i druga financijska poslovanja vrše preko spomenute banke.

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OBJAVLJENI ČLANAK SLOBODNE DALMACIJE POD NASLOVOM:
Eksplozija u Zadru; Dr. Barjašić: Bomba je bila namijenjena meni
BACANJE BOMBE DOGODIO SE 2008. GODINE U ZADRU KOJA JE BILA NAMIJENJENA dr.sc. ILIJI BARJAŠIĆU, predsjedniku Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život.


Institucije koje su dužne reagirati protiv počinitelja kaznenih djela već godinama su nezainteresirani za rješavanje bacanje bombe u dvorište obitelji Barjašić. Iste institucije su također već godinama nezainteresirani i za rješavanje mafijaškog napada na Joška Morića koji se dogodio 2007. godine iz razloga što je Morić često prozivao kriminalne transakcije Hypo banke na zadarskom području i jer je bio nositelj kandidacijske liste DC-a u IX. izbornoj jedinici.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Državnom odvjetništvu RH

U Zadru, 21. kolovoza 2011. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


Eksplozija u Zadru; Dr. Barjašić: Bomba je bila namijenjena meni

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/30857/Default.aspx

https://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/maskirani-i-naoruzani-muskarac-napao-joska-morica.html

http://www.narodni-list.hr/articles/1GJ4OOJiIRa

U ekploziji koja je u noći sa srijede na četvrtak potresla zadarski Bili brig i probudila gotovo cijeli Zadar, oštećena su dva automobila koja koriste braća Tomislav (35) i Ante (33) Barjašić.

Zasad nepoznata eksplozivna naprava bačena je ispred obiteljske kuće Barjašićevih u ulici Hrvatskog sabora oko 2 sata oštetivši Peugeut 607 zagrebačkih i opel corsu zadarskih registracija koji su bili parkirani ispred kuće.

U eksploziji nitko nije ozlijeđen, a bomba je razbila stakla na Peugeotu i oštetila lim na «opel corsi». Eksplozija je izbila i vrata jednog skladišta.

- Probudila nas je jaka detonacija. Odmah smo shvatili da je riječ o eksploziji, no nisam ništa vidio, kazao je u četvrtak ujutro Ante Barjašić dodajući kako ne vjeruje da je bomba bila namijenjena njima jer, oni, kako je rekao, nisu iz «tog miljea»..
Braću Barjašić, od kojih je jedan ekonomist, dok se drugi bavi posredovanjem u trgovini, nikada se nije povezivalo s kriminalom, a kuća u kojoj stanuju na prvom i drugom katu u suvlasništvu je njihova strica dr. sc. Ilije Barjašića koji ju je izgradio zajedno sa njihovim ocem.

Njihov je stric izjavio da je bomba bila namijenjena upravo njemu.

- Oni koji su mi prije pravili probleme, a to su ljudi koji ne žele hrvatsku državu, prave ih i sada, kazao je dr.sc. Barjašić, utemeljitelj zadarskog Pokreta za preprod hrvatskog duha i poticanje nataliteta «Život». Ove mu je godine tako, kaže, uništena tabla sa natpisom udruge.

Prije Domovinskog rata na mjestu današnje zgrade koja ima desetak stanova i nekoliko poslovnih prostora Barjašić je držao u Zadru tada popularni disco club «Adriatic». «I tada sam imao različitih problema», tvrdi dr. Barjašić.

Prema informacijama očevidaca iz obližnjeg kafića koji gleda na cestu neposredno prije eksplozije ispred kuće «proletio» je skuter, a kako je Ulica Hrvatskog sabora glavna zadarska zaobilaznica zasad se pretpostavlja da je bomba bačena u vožnji.
Tijekom noći obavljen je očevid, no policija još utvrđuje okolnosti događaja kako bi se rasvijetlio ovaj slučaj.

20.11.2008. | 08:43

BOŽANA SVILIČIĆ /EPEHA



Post je objavljen 21.08.2011. u 13:12 sati.