Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/temadana

Marketing

Pridaje li Vlada previše pažnje problemu kredita u 'švicarcima'?

Premijerka Jadranka Kosor i čelnici banaka potpisali su u Banskim dvorima dodatak memorandumu o mjerama za ublažavanje položaja korisnika stambenih kredita uz valutnu klauzulu u švicarskim francima.

Njime se predviđa fiksiranje tečaja franka na 5,8 kuna na rok od pet godina, dok bi razlika anuiteta između tog fiksiranog i stvarnog tečaja formirala odgođeno potraživanje.

Premijerka Kosor je istaknula kako je to maksimum koji se uspio dogovoriti. Prema dogovoru, na iznos u odgođenom potraživanju u prvih šest mjeseci ne bi se obračunavala naknada, a nakon toga bi ona maksimalno bila 3,95 posto godišnje.

Svi, ne samo oni koji imaju kredite u švicarskim francima, mogu pozdraviti ovaj potez Vlade. No, je li to jedini gospodarski i socijalni problem u ovoj zemlji? Je li u pitanju zasita dobar potez ili se sve svodi na jefitno preizborno 'mazanje očiju', s obzirom da će kroz pet godina taj problem opet rješavati možda čak i neka treća, ne samo druga vlada?

I na kraju, pitanje iz naslova današnje Teme dana: Pridaje li Vlada previše pažnje problemu kredita u 'švicarcima', a pritom zanemaruje druga 'goruća' pitanja, koja se tiču možda i većeg broja građana ove zemlje?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

Post je objavljen 17.08.2011. u 13:37 sati.