Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gusfraba

Marketing

Kao morska sirena: prekrasna kosa cijelo ljeto (i poslije)

Svako ljeto je jedan veliki izazov za održavanje prekrasne kose. Izlaganje kose suncu i morskoj ili kloriranoj vodi često uzme svoj danak. Bojite li kosu, sigurno želite da boja ostane lijepa i postojana i preko ljeta i da izbjegnete posvjetljivanje kose pod svaku cijenu.

S obzirom da imam dugu kosu, svako ljeto muku mučim kako izbjeći suhe i ispucane vrhove od vode i blajhanje kose. Ljeti sam često vani, izložena suncu, osobito na plaži. Jedna sam od onih koja redovito moči kosu u morskoj vodi. S obzirom da sam u zimskim mjesecima počela bojiti kosu, imala sam potrebu učiniti nešto i zaštiti kosu u ljetnim mjesecima, a osobito u vrijeme godišnjeg odmora na moru.

Isprobala sam 2 proizvoda koji su namijenjeni zaštiti kose od sunca:

Balea After Sun 2u1 šapon i regenerator



Kada sam prvi put kupila ovaj proizvod, bila sam sva oduševljena što sad umjesto 2 proizvoda (šampon i regenerator) mogu nositi samo jedan. Prala sam kosu ovim proizvodom gotovo svakog dana nakon kupanja, ali nisam primijetila nikakvu značajnu razliku. Zapravo, ostala sam prilično razočarana ovim proizvodom. Pokazalo se da iako dobro pere kosu, ne regenerira je dovoljno.

Kosa mi se jako petljala i to je uzrokovalo katastrofu od nekoliko čupanja čvorića iz moje kose. Nakon tog nemilog događaja morala sam nabaviti posebni regenerator koji je u trenu pomogao. Koristila sam Herbal Essences narančasto pakiranje za volumen jer mi je bio prvi nadohvat ruke. Kosa je postala u trenu mekša, lako se raščešljavala i prekrasno mirisala. Nakon toga više nije bilo potrebno čupati kosu.

Nemam ponovnu namjeru kupovati ovaj proizvod. Dogodine ću probati s nečim drugim, nadam se efikasnijim.

Balea Professional Sonnenschutzspray (sprej za zaštitu od sunca)



Iako sam ostala razočarana 2u1 šamponom i regeneratorom, ovaj sprej mi se začudo vrlo svidio. Obilno sam ga našpricala po kosi prije svakog odlaska na plažu, osobito po tjemenu i vrhovima. Sprej ima prekrasan voćni miris, a osigurava i UV zaštitu za kosu. S obzirom da mi se prvih dana zacrvenilo tjeme tamo gdje sam nosila razdjeljak,u narednim danima sam se pobrinula da na kosi uvijek imam dovoljno ovog spreja, i trudila sam se izbjegavati pravljenje razdjeljaka kada sam išla na plažu. Ovo je doista pomoglo i crvenilo se više nije pojavilo u iduća 2 tjedna mog boravka na moru.

Osim toga, boja moje kose je ostala prilično očuvana, nije se posvijetlila od sunca. Iako će mi trebati malo ljetnog šišanja suhih vrhova, boja kose je ostala poprilično dobro očuvana, bez blajhanja i neujednačenosti. Kako bih izbjegla posvjetljivanje od sunca, odrekla sam se bojenja kose u ljetnim mjesecima, pa ću kosu obojati krajem osmog mjeseca. Ovu mjeru sam si mogla dopustiti s obzirom da boja ne odudara jako od moje prirodne boje kose i iako je izrast vidljiv ako ga baš gledate, nije jako uočljiv. Onima koji nemaju toliko sreće da si mogu dopustiti preskakanje bojenja svakako preporučam da isprobaju ovaj sprej jer će im osim prekrasnog mirisa omogućiti UV zaštitu i pomoći u očuvanju boje kose.

Sprej kupujem opet dogodine!

Ove sam proizvode kupila dok su dolazili u setu, po cijeni oko 28 kn (ako se ne varam). Ne znam koliko iznosi cijena svakog pojedinačnog proizvoda, ali mogu se kupiti samostalno.

Kako vi štitite kosu u ljetnim mjesecima?


Post je objavljen 12.08.2011. u 12:39 sati.