Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/studiovaleria

Marketing

ISTARSKE ŠTORIJE I DRUGE PRIČE U MEDULINSKOJ LOŽI

Sinoć, 31.07.2011, u osebujnom prostoru medulinske Lože otvorena je izložba radova članova Studija Valeria.
Svoje slike izlaže 12 autora ( Nina Dragan Belić, Radojka Gržinić, Christina Fardell, Istra Lazarić Toner, Vesna Jaklin Pantić, Guerrina Medić, Remigio Ollivari, Sonja Privrat, Franka Rabar, Delia Tanger, Dušan Tatalović i Mila Vladisavljević) u tehnikama ulja na platnu, akrilu, akvarelu i batiku. Unikatni keramički nakit izlaže Vesna Jaklin Pantić, a unikatni nakit u tehnici fuzije stakla Istra Lazarić Toner.

Studio Valeria utemeljila je akademska umjetnica, slikarica Istra Lazarić Toner 2009.godine. sa željom da okupi umjetnike i kreativce s ovog područja, da prostor Galerije Valeria zaživi i kao edukativni prostor, kroz umjetničke radionice koje se u njemu održavaju tijekom godine.
Istra Toner Lazarić je umjetnica čiji su korijeni u Medulinu, po imenu svoje bake Valerije, nazvala je i galeriju-Studio Valeria. Živi i radi i u Medulinu i u West Kirbyu pokraj Liverpoola.

Izložbu je postavio pariški slikar Remigio Olivari, a otvorila ju je članica Studija Valeria, gdja.Vesna Jaklin Pantić.
Posebno je istakla odličnu suradnju Studija Valeria s Općinom Medulin, te zahvalnost Udruge što im je omogućeno da u samom jeku turističke sezone dobiju iznimno atraktivan prostor za svoju izložbu, u centru Medulina, u Loži.
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Vrlo zapažen bio je ples članica Plesnog studija „Art dance“ Ane Božinović, Tee Sinožić i Ree Deghengi koje su izvele koreografiju „Tango“ koreografkinje Kati Samuele Radolović sa kojom su na Svjetskom prvenstvu u Italiji, u svibnju ove godine osvojile visoko 3.mjesto.




Izložba je otvorena od 20-22h, sve do 18.08.2011.

Post je objavljen 01.08.2011. u 15:07 sati.