Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

VRATILI SU NAM SE SRPSKI POBUNJENICI

Jovan Zozoli ti i tvoja obitelj možete zagovarati četnike u Srbiji a ne u Hrvatskoj


INFORMATOR br. 49

Trebamo li se upitati:
Tko je tko među (srpskim) povratnicima? Nije u redu činjenica što se mnogim srpskim zločincima nije sudilo, nego ih se abolira, a do sada je već otkriveno oko 130 masovnih grobnica sa srpskim zločinima u Hrvatskoj. Beogradskom Uredu (odboru za izbjeglice) javilo se je do sada 17.500 srpskih izbjeglica iz Hrvatske, koji žele se vratiti: oni traže povrat stanova, kuća (te njihovu obnovu), i drugu "oduzetu" imovinu, i sva prava. Voditeljica Ureda Sandra Rašković-Ivić za vrijeme boravka u Zagrebu tvrdi, tj. kaže da to nije konačna brojka, jer akcija je počela u "tom" smjeru.

PITAMO SE: Tko ima zakonsko pravo bez suđenja oslobađati zločince od krivnje i tko ima moralno pravo tražiti od žrtve da bezrezervno oprašta svojem krvniku. B. Stojković o tome je pisao u listu Bjelovarac od 16. kolovoza 2001. godine "Tko će protiv njih dignuti potužnicu?" (Koji su rušili i ratno pustošili Bjelovar 29. rujna 1991. godine.) I tko su danas doista pravi izbjeglice i prognanici?

"Četvorica" srpskih pobunjenika koji su pobjegli 1991. godine, te 10 godina izbivali u Srbiji - vrativši se poslije Izbora 03.siječnja. U petak 30. 11. 2001. godine u 13.15 sati su me NAPALI zbog mog objavljenog novinskog članka o njima dok sam sjedio (u društvu) za stolom u slastičarni "Zagorec" sa svojim malodobnim sinom, koji ide u četvrti razred osnovne škole. "LALE" došli ovdje pa istjeruju PRAVDU, a to su: JOVAN ZOZOLI, SINIŠA ZOZOLI, NJEGOSLAV ZOZOLI i SAŠA ZOZOLI,... Koji nemaju mjesto boravka, odnosno prijavljeni su na razne adrese, ali na njima ne žive: Bačkovica, Garešnica, Bjelovar, Narta.

Činjenica je da taj napad je narušavanje reda i mira, te prijetnje, odnosno, pokušaj fizičkog napada. I to sve s predomišljajem (jer su me oni tražili i raspitivali se kod Mire Novaka - bivšeg direktora štamparije "Prosvjeta" Bjelovar). Te, im je on rekao gdje se ja nalazim. Kako sam kod sebe imao aparat (za tajno) snimanje razgovora, upotrijebio sam ga i prijetnje snimio. Potom sam odmah pozvao Policiju. Došli su dva redarstvenika koja su ih legitimirali. A "oni" su se još iz njih ismijavali, da "ih časte pićem!"

PITANJE: Za koga su onda poginuli hrvatski branitelji u Domovinskom ratu? Žao mi je (mladih) mojih prijatelja, kolega, poznanika - Bjelovarčana, koji stradali su u selu Kusonje i drugdje braneći svoju domovinu - Hrvatsku. I danas takvi povratnici kao npr. Jovan Zozoli koji je u Hrvatskoj imao 3 (tri) kuće, prije nego što je pobjegao, prodao ih je - a novac kod svoje bratije (u Srbiji) rasipnički potrošio. Kad je potrošio sav novac "izgubljeni sin" se vratio. Nakon 10 godina došao je na skrb u Hrvatsku. I sad traži tu neka prava.

Pa i Isus je upitao Judu: "Juda zašto ti ovdje?" (Mt.26,50) Zašto bi i ja bio ravnodušan na ono što su "lale" počinile? A netraba i to isključiti kako su planirali "likvidaciju" Mate Šipraka. O tome svemu letargični* Bjelovar ne bi smio šutjeti. Bjelovarsko-bilogorska županija trebala je odavno prije osnovati povjerenstvo koje bi utvrdilo cijeli ratni i poratni tok događanja, i tko ulazi, ili bolje rečeno vraća se na ove naše prostore. Povjerenstvo je trebalo javnosti predočiti učinjene štete, činjenice - o napravljenim zločinima.

Određene službe nisu odradile svoj posao kako treba - ali još (ako se uhvate posla) nije kasno. Županijska skupština to pitanje: povratak srba, trebala je razmotriti, tj. raspraviti. (Dati svoje mišljenje - uvjete.) Sabor Republike Hrvatske trebao je u donijeti Zakon o oprostu, izmjenu Zakona o državljanstvu i rasposati Referendum na kojem bi se Hrvatski građani izjasnili jesu li za povratak Srba onih koji su otišli ili nisu, i pod kojim uslovima.

Branko Stojković poštuje sve manjine, vjere, nacije i rase, itd. Poštuje poštene Srbe, ali nevoli "srpske ekstreme - četnike" koji nanose štetu hrvatskom narodu, i poštenim drugim Srbima. Nema vaši i naši, svi moraju odgovarati tko je god radio zločine.

Mi međunarodnim institucijama moramo reći: "ko je tko među povratnicima". A ne da još takvi traže ostvarenje svojih prava na mirovinu, i ishode bolničku dokumentaciju (liječe se na živce) a poslije će od Hrvatske za traume tražiti odštetu. A nevole ovo zemlju. Neka se sjete kako su njihovi istomišljenici na nas i naše obitelji 1991. i 1992. godine iz aviona bacali "otrovnu" paučinu.

Branko Stojković

U Bjelovaru, 11. prosinca 2001. godine


Post je objavljen 21.07.2011. u 18:56 sati.