Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

I NA KRAJU SE JE POKAZALO ŠTO SU BUDIŠINI I ADLEŠIĆKINI LIBERALI

LIBERALI SJEVERNE IRSKE TRAŽE IZBACIVANJE HSLS-a


INFORMATOR br. 43

- Zbog nesuradnje sa Haškim sudom

Liberalna internacionala (LI) primila je zahtjev sjeveroirskih liberala za preispitivanje članstva Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) u toj međunarodnoj organizaciji i sada čeka objašnjenje tog zahtjeva, rekao je glavni tajnik LI-ja Jan Weijers.

- Mogu potvrditi da smo dobili zahtjev Stranke saveza Sjeverne Irske za preispitivanje članstva HSLS-a u Liberalnoj internacionali - rekao je Weijers u telefonskom razgovoru iz Londona.

- Još nije sasvim jasno kakav je zapravo HSLS-ov stav, pa čekamo objašnjenje zahtjeva Saveza Sjeverne Irske - dodao je Weijers.

Međunarodni tajnik Stranke saveza Sjeverne Irske Nicholas Whyte pozvao je u ponedjeljak vodstvo HSLS-a da odluči drži li ozbiljno do članstva u međunarodnim udrugama liberalnih stranaka jer je "teško shvatiti kako se to članstvo može povezati sa stavovima koje je HSLS prihvatio u vezi sa suradnjom Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu (ICTY)".

Whyte je isto tako pozvao glavne tajnike Liberalne internacionale i Europske liberalno-demokratske i reformske stranke (ELDR) neka preispitaju položaj HSLS-a u tim organizacijama.

Weijers je potvrdio da statut LI-ja predviđa isključenje stranaka iz te međunarodne federacije koja okuplja 84 liberalne stranke iz 67 zemalja svijeta.

Šef HSLS-a Dražen Budiša upitio je glavnom tajniku Liberalne internacionale informaciju da je HSLS tako postupio zbog spoznaja da u haaškim optužnicama ima i kriminaliziranja Domovinskog rata, ali da će mu više moći reći kad optužnice budu otpečaćene.

Predsjednik Liberalne stranke Zlatko Kramarić komentirao je da toj inicijativi zasad ne treba pridavati veće značenje jer će se to razriješiti u komunikaciji između HSLS-a i Liberalne stranke.

11. 07. 2001.
Branko Stojković


Post je objavljen 21.07.2011. u 18:46 sati.