Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

CRKVA JE MORBIDNA PERCEPCIJA - KAKAV ON PREOBRAŽAJ MOŽE IZVRŠITI U ČOVJEKU?

OTKUD TOLIKE ZLOUPOTREBE (O)VLASTI MEĐU »NAŠIM« VODEĆIM POLITIČARIMA

Informator br. 51

Ni povijest (to) nije zapamtila. Ili se neki prave ludi, ili ima toliko licemjera. Hrvatsku vode sve » luđi i bolesniji « edikti*. Gospodari (tame) mraka… » Dragi Bože gdje pronalaziš toliku đubrad i gamad? « Tko slijedi (takve) » trule «poglavice. Da na čelu kolone idu starci. Otkud to podcjenjivanje ? Otkud tolika velika neodgovornost prema svojoj zemlji ? Moralni šute – dok zlo caruje.

Slika je to užasa. Kome ovakva Hrvatska treba ? Politička pozornica za degutante* ? Zločin je (to) s predomišljanjem. Sinonim za gašenje (demokracije) ljudskih prava. Crkva morbidna percepcija*: lizanje je mramornih oltara, građenje kipova… » Kako Mitra* stoji uz šljam, kako mrtvo raspelo uz život ? « Ozakonjen je (to) zločin. No, šibanje (paklene) magle, ili gen(i)x sidrom ? Razmaženi puku pojesti će vas birokracija, i svojim bolesnim lažima – ogubaviti i ošugaviti.

Kako da apeliramo na državu koja ima rak, koja izjeda sama svoje tkivo. Isti ljudi dvanaest godina izmjenjuju se u politici. Otkri-m-o rugobu. Razračunajmo, s misticnom atmosferom u kojoj se » sveto « iskazuje šutnja i pokornost. Nema sumnje da u » cijelom « političkom utvrdivanju i cijelom argumentiranju – ima ičeg ispravnog. U vrtlogu nagona političari igraju ulogu za koju u dobrom dijelu nisu dorasli. Daleko je to od zadatka života – vode. U kojima izbjegavaju opasne situacije gdje bi morali da polože račun o svojoj sposobnosti.

A vi mladi i jaki, zar to možete da podnesete, da imate takve autoritete* - spasioce plemena (nacije)? Postoji to najgori kukavičluk koji se može zamisliti. Zaista, što može biti ne razumnije od nesprečavanja individualnih* » viših težnji « prava i slobode u društvu. Društvo smo bez znacajne kulture, gdje nema kulture, nema ni reda, a gdje nema reda nema ni odgovornosti.

Vlast je kriva za širenje nezaposlenosti i siromaštva..., i gubljenje građanskog lica. Ne treba zaboraviti industriju, koje praktički više nema, koja je upropaštena. Kako postići razvojni stupanj ? Za stvaranje razvojne klime potrebno je i podrška svakog građanina i građanke u promicanju gospodarskog, kulturnog i duhovnog napretka.

Branko Stojković

Bjelovar, 1. lipanj 2002.


Post je objavljen 21.07.2011. u 18:36 sati.