Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PECEC JE BJELOVARSKI MISTIFIKATOR A NE GOSPODARSTVENIK

PEVČEVA PETICIJA JE UCJENA I PONIŽENJE


INFORMATOR br. 56

Mi građani pitamo se s čuđenjem od koga to Pevec traži podršku, i koga on to želi ucjenjivati. Kad kaže: da će povući svoju tvrtku u Zagreb, i da Gradu Bjelovaru neće se slivati novac u proračun. Te provodi ovih dana potpisivanje svoje peticije na nekoliko mjesta u gradu. Navodi kao jedan razlog: zato, što od siječnja ove godine kod njega stalno vise razni inspektori, tj. djelatnici Porezne uprave i druge službe... Postavljamo pitanje gospodinu Zdravku Pevcu: „Kome Vi plaćate za vaše bombastične reklame koje ste načičkali po javnim površinama cijele Hrvatske?“

Zašto mi građani ne bi smjeli posumnjati u vaše časno ime. Uvijek mi Bjelovarčani kažemo da je naša Bilogora budući generator razvoja. I odavno postavljamo to pitanje: kako koristiti prirodna bogatstva našeg kraja, i treba li naše prirodne ljepote valorizirati kao turistički fenomen ili bolje rečeno kao blago koje je potrebno zaštititi od uništavanja. Naša Bilogora je originalna ljepota: brežuljci, plavetnila neba, obrisi borovine i bjelogorice, mirisi raznih trava... Ne samo vaše nego i druge reklame svuda naokolo koje nisu legalizirane naružuju okolinu.

Naš grad unutar par mjeseci natresaju razni skandali, za skandalom. Od Gajićevog Grand caffea, izgradnje Kustićevog centra, uskladištenja 3150 tona smjese, otkrivanje spiska od 100 poznatih zvučnih imena u Bjelovaru, poduzetnika i gospodarstvenika koji su dužnni na milijune kuna. I nerazriješeno misteriozno ubojstvo Dejana Bohneca u gostionici „Stari fijaker“, itd.

Pevčevu peticiju smatramo još jednim od tih skandala, a i on je jedan od onih koje je posegnuo za bespravnom gradnjom i za njega je to izgleda nikakvi pitanj. Zbog takvih ljudi, koji su kao neki uglednici, zbog toga su i toliko česti i jaki sukobi unutar strukturalnih institucija, koje p(r)okazuju postojanje „moćnika“ i gotovo (ne)isključivih interesnih grupa koje „drmaju“ i vladaju našim gradom. Sjetimo se kako je nestala naša bjelovarska fontana, razlupana je, maknuta a da Gradsko poglavarstvo nije za to dalo suglasnost. Tko će tome stati na kraj.

Javna je tajna u gradskoj upravi a i svi to dobro znaju „Tko je: mister 10%?“ Trim staza u Boriku je ta slika. Zanimljivo ke kako takve interesne grupe ne libe se i prekoračiti zakon i društvene norme, kako za njih policija i sud ne postoje, kao i veliki dio građanske javnosti. Smiješno je kad Pevec tvrdi da je kod njega sve u redu. A i mi obični građani znamo da su to sve laži. I zbog toga u našem društvu su se udomaćile samo nesreće i prokletstva, kao nešto normalno. Onda što predstavlja stvarni život za oko 40 000 Bjelovarčana koji se „na iskrivljen način prikazuju“. I ispadaju da su oni krivci, gdje se čuje vapaj samo pojedinca. I tko tu onda štiti individualnu čast?

Mi građani dižemo glas protiv „igranja po (ne)pravilima, koje se definitivno negativno odražavaju na život i praksu nas građana. Sve to postaju stare boljko koje već duže vremena ukazuju na korjenite i kronične probleme, a u ovom trenutku ocjenjivački sud jedino predstavljaju građani. Žrtve. „Pevec je krenuo u osvajanje Hrvatske.“ Tako je nedavno izjavila njegova direktorica gospođa Helena Radić. I zato ovdje treba Napomenuti kako je Pevec slao svoje ljude i suradnika, da podmite Branka Stojkovića.

S poštovanjem!

Predsjednik UDRUGE:
Branko Stojković

U Bjelovaru, 07. 09. 2002.


Post je objavljen 21.07.2011. u 18:33 sati.