Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

GRAĐANI BJELOVARA I ŽUPANIJE BBŽ SU VRATILI NOVCE ZA UKRADENU STOKU

Propast Bjelovarsko-bilogorske županije


INFORMATOR br. 9

Na 18. sjedinici Skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije održane 30. lipnja 1999. godine, župan Marijan Coner obećao je da će seljacima biti isplaćen dug za prodanu stoku mesnoj industriji "Cromax" Bjelovar. Prošlo je više od šest mjeseci, a seljaci nisu dobili svoj novac, radi se od dugu od 2.830.000,00 Kuna.

Jedino profiteri "blistaju" kakav je Željko Hunjet, bivši direktor "Cromax-a" koji je službeno putovao u Poljsku, a završio na dogovoru o kupnji mesa odnosno stoke, tj. starih raga u Srbiji tzv. Jugoslaviji. Sadašnji direktor Mladen Markešić prevario je sa M. Conerom seljake uzevši od njih stoku za klanje. Mi smo protiv toga da Županija vraća dug od 2.830.000,00 Kuna, taj dug je bio čisti lopovluk. Zašto Županija mora vraćati dug iz proračuna od poreznih obveznika, koje je župan i njegova kamarila potrošila.

Krivci za takve protuzakonite rabote trebali bi završiti na sudu i u zatvoru, za kriminalne radnje koje su počinili. Poduzeće "Cromax" iz dalje propada, iako je opremljeno sa najsuvremenoijom opremom iz Europe, dok po raznim šupama i štagljevima prave se hrpe kobasica i prodaju na crnom tržištu.

Županija je ostala bez oba dožupana, koji su zloupotrebili svoj položaj i ovlasti u poslovanju. Laž je što Ante Rade izjavljuje, kaže da je njegova ostavka reakcija na sve teže stanje u našoj županiji, i da se tu više ništa nemože učiniti. Našom Županijom vladaju nekakvi tajkunčići, koji uvoze neku čudnu stoku po jeftinim cijenama a u to se upetljala i Županija na čelu sa županom. Oni nabavljaju stoku po cijeni od 1.450 DEM što je zadnja klasa krava i bikova. A uz dobre kredite prodaju ih našim seljacima po 2.900 DEM. To znači da profiteri duplo zarađuju.

Ante Rade je dao ostavku, a i dalje se vozi fino u službenom automobilu crni mercedes reg. oznaka BJ-100 AV koji je od Županijske uprave. Takve i druge troškove plaćaju građani koji sve teže žive. Nitko se ne suprotstavlja ljudima koji su usko vezani uz HDZ, tj. kriminal. Te ljude ne zanima građanska država, nego vlastiti profit, dok na svakom ćošku krše zakone i Ustav Republike Hrvatske.

Zato nije ni malo čudno što ovih dana na Dnevniku HRT-a čujemo upozorenja o uništavanju i spaljivanju mesa "Vupika", klaonice "SOTIM" u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Kažu da je zaraženo meso došlo iz Bosne, B i H i Srbije, a sad se sustavno širi Hrvatskom. Upozorenje daje Republička Veterinarska služba da građani budu oprezni kod kolinja, itd.

Branko Stojković

Bjelovar, 15. 07. 1999.


Post je objavljen 21.07.2011. u 18:32 sati.