Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

Protiv toga smo da Vlada i Sabor Republike Hrvatske podržavaju rat SAD-a protiv IRAKA

Rat je zločin protiv čovječnosti

INFORMATOR br. 58

Protiv toga smo da Vlada i Sabor Republike Hrvatske podržavaju rat SAD-a protiv IRAKA. Ne želimo da se Hrvatska miješa u rat, koji bi mogao dopeljati do novih nacionalnih i vjerskih podjela, mržnje i netrpljivosti. Niti da Hrvatska, tj. Bal-kan postane poligon: armeričkih baza, logistike, avijacije i pista, itd. Jučer Afganistan, sutra Irak, a sljedeća meta je, prema riječima američkog kralja Georga II, "Svatko tko nije s nama".




Ako Hrvatska pristaje uz američki ratni stroj - onda Hrvatska nije niti suverena niti samostalna zemlja. Protiv toga smo, da bilo koja politika, kalkulira sa hrvatskim građanima - rat je zločin protiv čovječnosti. Ministrica obrane Željka Antunović samim time što daje štetne izjave, kako Hrvatska će dati logistiku u navodnom ratu protiv Iraka, krši niz međunarodnih konvencija. UN ne osigurava trajan mir i nije donesao rezoluciju o razoružanju svjetskih sila - od koje je prva Amerika.

George Buch provodi istu politiku kao i njegov otac: imperijalno osvajanje svijeta, nastavlja ratove Vijetnam, Nikaragva, Kambodža... U povijesti SAD-a napravljena je krvava politika: Hirošima, Nagasaki, Bopal (Indija). Politička i ekonomska elita je sebi osigurala lijep život - što god mi (obični ljudi) mislili, želili i kakvi god bili naši stavovi, ipak smo uvučeni u jedan agresivni rat i mi smo ti koji ćemo snositi posljedice, kakve god one bile.

SAD želi ratom prikriti ekonomsko i gospodarsko stanje: pad dolara, dionica i kamata. Amerika želi iračku naftu i naftna polja. Ona je prijetnja za svijet, a ne Irak. Buch nije normalan čovjek, niti mu priliči da kao jedan predsjednik nosi u naručju "cucka" svog kućnog ljubimca "Barneya", te ga voza avionom, autima, i spava na skupocjenim kožnim ležajima. Buchova agresija na Irak samo će razviti terorizam u svijetu, pa i u Hrvatskoj. Ne želimo rat. Niti jedan rat nije donesao ništa dobro za čovjeka.

UN je dopustio trku naoružanja SAD-a i Rusije. Militarizam i nacionalizam najveća su prijetnja svijetu. Ako se nas ne pita želimo li sudjelovati u ratu, tada niti mi ne moramo tražiti dozvolu za svoje neslaganje s ratovima koji se nama nameću. Priključite se protestu protiv rata! UN nije zaustavio proizvodnju oružja. Priključite se svim našim budućim akcijama protiv rata. Pozivamo sve slobodno misleće ljude da se suprotstave "krvavoj" ideologiji. Osuđujemo (to) što je hrvatska politička elita isto uzela također takav smjer,kao svojim tim odobravanjem postala je jednaka stvaranju kaosa i destrukcije.

UN-ovi pregovori o razoružavanju i zaustavljanje rata u svijetu postala je samo farsa - laž. Hrvatska objava rata Iraku - zločin (je počinjen u ime "demokracije"). SAD plaši cijeli svijet kako bi sebi stvorio poredak za imperijalna osvajanja i provođenje odnosno nametanje svoje politike. Samim time, Hrvatska vlast je još jednom uzela za pravo donesti odluke s kojima se većina stanovnica i stanovnika ove zemlje ne slaže, otvoreno pokazujući nepostojanje demokracije i ideja o "zastupanju" kao osnovi parlamentarne demokracije. Rat između Izraela i Palestine podržava SAD.

Raketni ŠTIT" je opravdanje za UN i NATO. Saborski zastupnici i zastupnice, država bi trebala biti "servis", međutim, očito je da služi samo svojim interesima i interesima drugih političkih i ekonomskih elita, a ne narodu.

Predsjednik Udruge:
Branko Stojković

U Bjelovaru, 15. 02. 2003.


Post je objavljen 21.07.2011. u 18:31 sati.