Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

"Njima” je bitno da se ima Spomen područje kako bi se “oni” mogli sastajati i poslije dobro ručati.

Suprotstavljamo se i želimo stati tome na kraj

INFORMATOR br. 1

Mile Ćuk general pokuvnik ovih je dana darovao vojnu imovinu Gradu Bjelovaru. Darovao je vojarnu u centru na Trgu Eugena Kvaternika koja stoji urušena i razbijena od njenog osvajanja 29. rujna 1991. godine (nekadašnja bivša komanda JNA). Sada za njezinu obnovu bila bi potrebna velika financijska sredstva (oko cca 2.000.000,00 DM).

Mile Ćuk kaže: “Oni privatni poduzetnici koji imaju novca mogu zgradu kupiti.” Sjetimo se njegovih poslije izbornih velikih obećanja 13. travnja 1997. godine, kada je izjavio da je pitanje vojarne riješeno, da je ona data ugostiteljsko-prehrambenoj školi na upravu i da će biti obnovljena i da ona neće više narušavati naš (kraljevski) grad.

Dr. Boris Kudumija (HDZ) gradonačelnik Grada Bjelovara kaže: “Dobro je da dolazi NOVI DUH – Dr. Andrija Hebrang (ministar obrane), on će vjerojatno srediti stanje što se tiče zapuštene tj. napuštene vojne imovine.

Iz Glavnog stožera MORH-a Zagreb stiže predstavka odnosno naređenje “Nema poklanjanja vojnihnekretnina” (Novi bjelovarac, 20. 08. 1998. Str. 4.). Da bi potom izaslanstvo HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije zatražilo i samo pomoć predsjednika RH Dr. Franje Tuđmana, za prenošenje vlasništva vojne imovine, uputivši mu pismo sa zamolbom za radni sastanak.

Mile Ćuk, general pukovnik kaže: “MORH je suglasna s tima da barutana bivše vojno skladište oružja postane vlasništvo Grada, to još treba potvrditi Vlada RH na slijedećoj sjednici. Tako će se taj prostor urediti kao Spomen područje da bude središnje mjesto odavanja počasti svim onim koji su dali život u stvaranju i obrani Hrvatske države, a to mjesto zvat će se “Spomen Dom”.

Mile Ćuk i njegova ekipa ničime nisu pokazali spremnost da pomognu obitelji jedanaest branitelja koji su tu poginuli (29. rujna 1991. godine) o kojima se ne skrbi. “Njima” je bitno da se ima Spomen područje kako bi se “oni” mogli sastajati i poslije dobro ručati. U svemu tome lijepo ih potpomaže i paunica u znaku “zlatnog teleta” predsjednica vijeća Općinskog suda Bjelovara, Mirjana Tišljar,za koju su građani naše Županije irelevantni i smišljenim deložacijama izbaciva ih iz stanova van, na cestu.

Mi građani osjećamo se poniženi, i stid nas je što tako moramo živjeti, bez posla, novaca, bez osnovnih životnih sredstava i potreba. Zbog šačice ljudi koji “teroriziraju” sve oko sebe iz dana u dan, sve gore živimo.

Suprotstavimo se i stanimo svi na kraj tome jer – vrijeme je!

Branko Stojković

Bjelovar, 21. 08. 1998.


Post je objavljen 21.07.2011. u 18:29 sati.