Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

NA GRADSKOM BAZENU U BJELOVARU TROJE DJECE JE OZLJEĐENO

NISU HTJELI OTKLONITI OPASNOST


Regije Podravina Bilogora

31.07.2006 17:47

SLUČAJ - Zbog oštrog ruba ispod metalnog gazišta na bjelovarskom bazenu, troje je djece ozlijeđeno.
Zamalo ostali bez peta koje su spasili kirurzi.

Autor: Željko RUKAVINA

BJELOVAR - Zbog nemara troje je djece u proteklih deset dana ozlijeđeno tijekom kupanja na gradskom bazenu u Bjelovaru. Iako je još prije prije desetak dana otac 12-godišnje Andriane Stojković, Branko, upozorio odgovorne na kćerinu ozljedu kojoj je zamalo odrezana peta kad je zapela nogom ispod metalnog gazišta na ljestvama što vode u dječji bazen, ali nitko od odgovornih nije reagirao. Kako je rub gazišta metalnih stuba što vode u bazen svinut prema dolje neobrađen i oštar poput žileta, predstavljao je opasnost za kupače.

No, zbog slobodnog ponašanja koncesionara, prije poduzimanja bilo kakvih mjera zaštite nastradalo je još dvoje djece. Nakon Adriane sliedeća je žrtva bila Kornelija Marinović (8). Dan kasnije na istim je ljestvama ozlijeđen i njezin vršnjak Ivan Ante Radoš, koji je također vozilom hitne pomoći prevezen na kirurgiju, gdje su mu liječnici zašili dvadesetak šavova na ozlijeđenoj peti i sada umjesto u igri praznike provodi u kući s gipsom na nozi.

- To je prevršilo svaku mjeru jer zamalo je dijete presjeklo Ahilovu tetivu, što bi ostavilo trajne posljedice zbog nečijeg nemara. Koliko sam čuo, to nije prvi slučaj da djeca završavaju na kirurgiji. Stoga razmišljamo o sudskoj tužbi - kazao je ogorčeni otac Ivana Ante Radoša, Željko, koji je o problemu obavijestio i bjelovarsku policiju.

Posezanje za sudskom tužbom je opcija i oca Kornelije, Franje Marinovića, koji žive u Švicarskoj, a u Bjelovar su došli na godišnji odmor. Povratkom u Švicarsku djevojčica će, po očevim riječima, nastaviti s liječenjem, i stoga će tamošnje zdravstvo tražiti povrat troškova od hrvatskog.

Prisjećajući se nemilog događaja, osmogodišnja Kornelia kaže kako se igrala u bazenu oko stuba, kada je odsjednom osjetila strašnu bol. U pomoć su joj priskočili spasilac i tata. Potom je u pratnji oca hitnom prevezena u bolnicu na šivanje.

Večernji list


Post je objavljen 19.07.2011. u 20:09 sati.