Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

KONTROLA POLICIJE BI TREBALA BITI STROŽA !

NEKA JAVNOST ZNADE ŠTO RADE KORUMPIRANI POLICAJCI


TEMA/DANA/BEZAKONJE

LOPOVI I NASILNICI U POLICIJI UGROŽAVAJU NORMALNE I POŠTENE GRAĐANE – TKO SVE RADI U HRVATSKOJ POLICIJI?

Neki hrvatski branitelji s PTSP-om pucaju, prijete, ubijaju se, ubijaju druge, jedni pale svoje vlastite kuće, drugi pljačkaju benzinske postaje, treći rade u policiji…itd.

ETO TO JE NAŠA HRVATSKA STVARNOST

Možete biti dobar i uzorit građanin i možete hodati visoko uzdignute glave. Tko bi mogao da vas optuži za ono što niste učinili – Ali varate se, to može vam se dogoditi upravo kada se najmanje nadate. No, to se zove policijska namještaljka i zabluda laži. Tu večer 30.04.2006., u 23,37 sati bio sam u Čazmi sa svojom suprugom na večeri s još jednim bračnim parom, krenuli smo prema Bjelovaru, kada su me oko 2 km od Čazme zaustavili policijski službenici koji su izvršili pregled vozila Opel Kadet registracijske oznake BJ 229 AU i mene kao vozača.

Imao sam sve uredno, nisu ništa pronašli, tražili su me da se podvrgnem alko testu, odgovorio sam da ne izbjegavam alko test već je žalosno da u meni vidi pijanca, čime me je uvrijedio jer nisam ništa uzimao od alkoholnih pića. Ja inače ne pijem. Rekao sam ako ću se podvrgnuti alko testu da su mi dužni dati potvrdu o istom, na što sam dobio potvrdan odgovor. Alko metar sam upotrijebio na kojem je nalaz bio negativan 0;00 promila. Pitam se i danas zar nije malo čudno nekoga zaustaviti bez razloga i to u nedjelju.

NAČELNIK POLICIJE U ČAZMI MIRKO CINDRIĆ JE KORUMPIRANI POLICAJAC – ON I NJEGOV POLICAJAC SU MI NAMJESTILI MONTIRANO SUĐENJE, I JOŠ NA SUDU POLICAJAC IVICA VULAMA MI KAŽE DA GA JA VRIJEĐAM.

Mislim da postoje tri stvari koje su policajca uznemirile; moje osobno ime i prezime, moj fizički i atletski izgled, dok policajac je bio skoro manji dvije glave od mene i kržljaviji. Ili policajac je i sam znao zašto zloupotrebljava svoju službu, uniformu, položaj i ovlasti. Ja sam predsjednik udruge ŠTIT, i javna sam osoba, na taj način policajac mi se je želio osvetiti, tj. pokazati mi svoju dominaciju. Rekao sam policajcu - čovječe zašto me tu iz čistog mira ponižavaš? Zatim sam se uputio, odnosno vratio do zgrade PP Čazma, da prijavim policajca za čudno ponašanje.

Dok sam ušao u postaju policije nije bilo nikoga. Ja sam tu stajao i dozivao. Dežurni policajac se je nakon nekog vremena pojavio, raskopčane košulje izgledao mi je koda je spavao. On je sjeo za telefonsku centralu i pozvao je prometnu ophodnju. Najprije ih je pitao gdje se nalaze. Ophodnja je došla iz pravca Ivanić Grad, što je suprotno pravcu prema Bjelovaru. Napominjem da te iste večeri sa svoga mobilnog telefona prijavio sam dotičnog policajca unutarnjoj kontroli policije u Zagrebu. Iznenadio sam se kada sam mjesec dana poslije dobio prekršajni nalog u kojem je pisalo da sam kriv što sam parkirao svoje vozilo ispred policijske postaje u ulici Milana Novačića broj 3. I da sam prilikom kretanja unazad nisam uključio sva četiri pokazivača smjera i da nisam imao osvjetljenje na registracijskoj pločici.

NETOČAN ISKAZ SVJEDOK JE DAO SVJESNO SA NAMJEROM DA ME SUD OSUDI ZA ONO ŠTO NISAM POČINIO.

Zbog te laži našao sam se pred Prekršajnim sudom u Bjelovaru 04.03.2004. godine. Da, nemojte se čuditi baš 2004. godine. Tako piše u zapisniku o ispitivanju mene kao okrivljenog. (Broj: I-Pom.373/07.) Na pripravnom ročištu ja sam dao svoju obranu gdje sve želim iznijeti pred Prekršajnim sudom u Čazmi. Dana 12.09.2007. godine i 12,40 sati dolazim po pozivu toga suda na glavnu raspravu, zbog prekršaja iz članka 82. st. 5 i dr. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Broj: P-492/6. Nazočni od suda su: Marija Latinac, sudac i zapisničarka Gordana Orlović, te od stranaka okrivljenik Branko Stojković i svjedok Ivica Vulama - policajac.

Na glavnoj raspravi izjavljujem da se ne smatram krivim za prekršaj koji mi se stavlja na teret jer to su laži, da sam 30.04.2006., u 23,37 sati u Čazmi u ulici Milana Novačića broj 3 počinio prekršaj ispred policijske postaje krečući se unazad s vozilom bez signalizacije i osvjetljenja na registarskoj tablici. U prijavi protiv mene nigdje nije pisalo što se je prije toga dogodilo. To veče kada sam u policijskoj postaji prijavio policajca za takvo ponašanje, već sam izašao iz stanice i sjeo u svoje vozilo, tada iz smjera Ivanić Grad došla je policijska ophodnja koja je parkirala službeno vozilo pored nas i otišli su u zgradu PP Čazma. Ja sam vozilom otišao, a da me nitko nije ništa pitao.

POLICAJCI MI ŽELE ZAGORČATI ŽIVOT, I LAŽNIM SVJEDOČENJEM ŽELE SE POIGRATI S MOJIM DOSTOJANSTVOM I ČAŠĆU.

Na sučeljavanju u Prekršajnom sudu u Čazmi, policajac svjedok Ivica Vulama nije htio odgovarati na moja pitanja – rekavši: „Ja nisam dužan odgovarati na okrivljenikova pitanja.“ Te zatim je izašao van bez odobrenja suca Marije Latinec, na taj način ponizivši sud pred kojim se utvrđuje moja krivnja. Napustio je sudnicu pod izlikom da ja tu njega vrijeđam. Rekao sam policajcu da bolesno laže i da je izmislio slučaj. Policajca je uvrijedilo i to što sam ga upitao - da li je sada u službi i zašto nosi uniformu, koja je zgužvana,te ima raskopčanu košulju bez kravate, i nema istaknutu na vidljivom mjestu značku. Ono veće kada me je dotični zaustavio i sa glavne prometnice i usmjeri na kaldrmu. Isti policajac nije imao značku.

Pred ovaj sud me je stavio, ili bolje rečenu gurnuo njegov nadređeni šef, PP Čazma Mirko Cindrić, načelnik, koji je prekršajnom sudu izdao zahtjev za moj progon, tj. pokretanje prekršajnog postupka. Svu odgovornost policajca oni prebacili su na mene. A njihova sramota evo izlazi na vidjelo, i ta policijska postaja Čazma u kojoj Ivica Vulama radi. Kraj toga, što policajac je zloupotrijebio položaj i lažni je svjedok – njega načelnik Mirko Cindrić brani, i poigrava se sa mojim ljudskim pravima. Koji je to apsurd? Kome ovo služi na čast? Dokle će ići tako? Ovo je i sramota za cijeli MUP i za ovo društvo. Minijaturan policajac i karikatura ako nosi uniformu, znači može se na meni iživljavati. On mi je priredio i njegov šef Cindrić pisanje prigovora, žalbi, dolaske na sud, i druge materijalne troškove…

NIJE LAKO I JEDNOSTAVNO IZMIŠLJATI LAŽI I SVJEDOČITI, A DA TO ISPADNE SAVRŠENO, TJ. UVJERLJIVO. JER NEISKRENOST POLICAJCA KAO SVJEDOKA IMA PRED OČIMA I U GLAVI KAOS I ZBRKU. KOJU NE MOŽE POSLOŽITI PO REDU I VJERODOSTOJNOSTI.

Evo to je hrvatska policija!? Na drugo zakazano ročište Prekršajnog suda u Čazmi, predložio sam da se sasluša i drugi policajac Grgo Butorac, koji je to veče bio u službi s Ivicom Vulama. Tog drugog policajaca ništa ne krivim, jer čovjek je bio uredu. Na kraju ove etape, želim reći, da sve spise i dokaze, zapisnike, ću predati državnom odvjetništvu za kazneni progon – zbog zloupotrebe položaja i državne službe, te obavijestit ću sve nadležne institucije u Republici Hrvatskoj, u ovom slučaju.

MOTIVI ZA TAKVO LAŽNO SVJEDOČENJE MOGU BITI RAZLIČITI: OSVETA, ZAVIST, KORISTLJUBLJE, POVREĐENA SUJETA I SLIČNO. ILI JE TO TEŽNJA DA SE PRIKRIJE SOPSTVENA KRIVICA I NESPOSOBNOST, PO CIJENU DA SE OPTUŽI DRUGA OSOBA. RAZLOZI MOGU BITI POLITIČKI, RELEGIOZNI, ILI NEKA DRUGA ZAMJERKA…

Koliko se troši novaca od naroda tj. iz državnog proračuna na ovakva lažna suđenja i koliko se sramoti država sa ovakvim ljudima – koji kreiraju takve postupke? Načelnik Mirko Cindrić i Ivica Vulama zlouporabili su svoj položaj i ovlasti.

U Bjelovaru, 18.09.2007.

PREDSJEDNIK UDRUGE ŠTIT
Branko Stojković

CROATIA / BJELOVAR
www.stit-bjelovar.hr
TELEFON: 095/814-82-90, 091/797-65-56

REPUBLIKA HRVATSKA
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com


Post je objavljen 19.07.2011. u 18:56 sati.